Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Přírodopis Tématický okruh: Botanika Téma: Kořen Anotace: Prezentace slouží žákům jako osnova probíraného učiva. Obsahuje základní údaje k tématu. Text slouží i jako zápis do sešitu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Petra Majerčáková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 KOŘEN

3 Funkce: upevňovací přichycovací – popínavé rostliny sací – příjem živin rozpuštěných ve vodě tenkými kořenovými vlásky zásobní Nikdy nenese listy

4 Stavba: Kořen se prodlužuje ve spodní části – vzrostný vrchol s dělivými pletivy chráněný kořenovou čepičkou

5 Kořenová soustava soubor všech kořenů rostliny A, hlavní kořen s postrannímiB, svazčité kořeny

6 Přeměna kořene: bulvy – mrkev, řepa hlíza - brambor vzdušné kořeny – epifyty – tropické rostliny parazitické - jmelí

7 Zdroje: Přírodopis 7 – Věra Čabradová, František Hasch, Jaroslav Sejpka, Ivana Vaněčková, FRAUS 2005, ISBN 80-7238-424-4 Přírodopis II – L.J.Dobroruka, N. Gutzerová, L.Havel, T.Kučera, Z. Třeštíková, SCIENTIA 1998, ISBN 80-7183-302-9


Stáhnout ppt "Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google