Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.04 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.04 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."— Transkript prezentace:

1 CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.04 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 3.Sada – předmět – Zařízení provozoven Tématická oblast : odbytové a ubytovací střediska z ŠVP 65-51-E/02 Autor: Jindřich Joska Vytvořeno: září 2012 – leden 2013 DUM č.4 Pravidla používání inventáře Použité zdroje uvedeny na konci DUM Anotace 1.Tento materiál slouží jako doplňující a přípravná část, při výuce ZP v 2. ročníku třídy PVS. Svoji strukturou a obsahem odpovídá kladeným požadavkům na tyto žáky, dle ŠVP 2.Očekávaný výstup pro žáka – žák porozumí rozdílům a pravidlům v používání inventáře – odbytové středisko. ---------------------------------------------- Tyto materiály byly vytvořeny za podpory spolufinancování projektu EU. ----------------------------------------------

2 Inventář rozumíme předměty, které se užívají při práci na úseku obsluhy. Obsluhující ho musí umět správně používat, ale také ošetřovat, udržovat a chránit před poškozením

3 Rozdělení inventáře Malý stolní inventář Je to inventář, který je většinou na stole Velký stolní inventář Textilní, porcelánový, kovový, skleněný, ostatní

4 Ošetřování kovového inventáře Tento inventář používáme jenom příležitostně a před oxidací ho chráníme zabalením do fólie. Mísy chráníme před účinky vajec a kyselin a to tak, že používáme skleněné vložky, nebo papírovou podložku, nebo neutrální surovinu jako je list salátu, pečivo atd.. Stříbrný inventář vyvaříme ve vodě se sodou a hliníkovou destičkou, přeleštíme kašičkou z plavené křídy a vyleštíme. Ukládáme suché

5 Ošetřování textilního inventáře Svěřujeme odborným firmám (prádelna) Odstraníme prach Neotáčíme špinavé ubrusy Třídíme

6 Ošetřování porcelánového inventáře Dbáme aby se neotloukl (vyřadíme) Používáme automatickou myčku s leštidlem Ukládáme tak, aby se neusazoval prach

7 Ošetřování skleněného inventáře Stejné jako porcelánového inventáře + přeleštění

8 Ošetřování dřevěného inventáře Od prachu Co nepřichází do styku s potravinou tak - DIAVA

9 Ošetřování ostatního inventáře Dle návodu k němu uloženého. Např. umělohmotné židle, odmašťovacím saponátem.

10 Použité zdroje: Učebnice – Zařízení provozoven v kostce, autor František Cón, nakladatelství Ratio, 2005


Stáhnout ppt "CZ.1.07/1.5.00/34.0641 VY_32_INOVACE_ZP_3.04 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2."

Podobné prezentace


Reklamy Google