Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."— Transkript prezentace:

1 Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana

2 Obvod kruhu - úlohy Matematika 8. ročník Jana Míková

3 Minutová ručička má délku 9 cm. Jakou dráhu uběhne za a)2 hodiny b)6 hodin c)1 den d)1 týden Řešení: Vypočítáme obvod kruhu s poloměrem délky ručičky a vynásobíme počtem hodin.

4 1.Maminka potřebuje kolem kruhového ubrusu našít krajku. Kolik metrů krajky potřebuje, jestliže průměr ubrusu je 125 cm? 2.Kruhovou poklici je třeba oblepit těsnící gumou. Jaké množství je třeba uříznout, pokud je průměr kružnice 26 cm. 3.Průměr Markova kola je 66 cm. Kolik otáček muselo kolo udělat, pokud marek ujel 10 km?

5 Vypočítej délku oranžové křivky: 12 cm 7 cm 4 cm a) b) c) Řešení: a)Půlkružnice b)Čtvrtkružnice c)Tři čtvrtiny z kružnice

6 Vypočítej obvody zakreslených objektů Rozměry jsou zaznamenány v centimetrech. 70 R 10 120 50 R 5

7 1.Vypočítej poloměr kružnice, jejíž délka je: 314cm, 293 mm, 89 dm. 2. Průměr cívky na nitě je 23 mm. Kolik otáček vykoná cívka než se na ní navine 400 metrů nitě? 3. Jaký průměr má přibližně mohutný baobab, jestliže jej obejme celkem 5 mužů? Počítej, že rozpětí jednoho člověka je průměrně 180 cm.


Stáhnout ppt "Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem."

Podobné prezentace


Reklamy Google