Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Lyžování v Rakousku S CK TUŠLA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Lyžování v Rakousku S CK TUŠLA"— Transkript prezentace:

1 Lyžování v Rakousku S CK TUŠLA
Páralová Lucie 4.I

2 Nejvíc navštěvovaná místa
LEDOVEC STUBAI LEDOVEC MÖLLTAL SCHLADMING LEDOVEC HINTERTUX HOCHKÖNIGS WINTERREICH SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG SALZBURGER SPORTWELT ÚDOLÍ GASTEINU LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN SEMMERING-HIRSCHENKOGEL

3 LEDOVEC STUBAI LEDOVEC STUBAI (1750-3150 m n. m.)
Patří k největším a nejkvalitnějším oblastem ledovcového lyžování v Rakousku. Za své peníze si zde užije každý. Milovníci dlouhých řezaných oblouků na carvingových lyžích i snowboardech. Je zde 5 širokých 2m upravovaných plání; 4x 2m užší sjezdovky; krátké prudké svahy. Králem je zde 10 km trasa „Divoká jáma“. Z třítisícové výšky vede neupravovaným sněhem podél sjezdovek, osamělým údolím. Dále tu najdete Fernauskou stěnu. Je zde dost možností i pro začátečníky. Pro milovníky slunce překrásná kruhová terasa ve výšce 2900 m.n.m. LEDOVEC STUBAI ( m n. m.) Vzdálenost Brno-Stubai je cca 650 km. Restaurace, úschovna lyžařského vybavení a shop.

4 Výhled na největší horu Rakouska Grossglockner (3798 m n.m.)
LEDOVEC MÖLLTAL Mölltalský ledovec ( m n. m.) je nejmladším centrem ledovcového lyžování v Rakousku. Ve výšce 2800 m n. m. si můžete odpočinout v Panorama restauraci s kapacitou až 800 osob (terasa ke slunění, samoobslužná restaurace, bar, sociální zázemí, úschovna lyžařského vybavení). K dispozici je Fun Park s halfpipe Obzvláště oblíbený je 7 km dlouhý sjezd ze stanice Schareck (3122 m n. m.) Mölltalský ledovec ( m n. m.) Výhled na největší horu Rakouska Grossglockner (3798 m n.m.)

5 SCHLADMING ŠTÝRSKO - SCHLADMING (750-2700 m n. m.)
Světoznámá lyžařská oblast rakouských Alp. Sjezdovky všech stupňů obtížnosti, vybavení na nejvyšší úrovni, včetně zařízení na výrobu umělého sněhu. Celkem 80 lanovek a vleků, 160 km lyžařských tratí . Pravidelný hostitel špičkových sportovních podniků. Celé středisko je propojeno skibusy. Možnost večerního lyžování,bruslení, plavání v krytém bazénu a dalších aktivit. Pro běžkaře jsou připraveny desítky kilometrů upravovaných tras ŠTÝRSKO - SCHLADMING ( m n. m.) Vzdálenost Brno - Schladming je cca 480 km

6 LEDOVEC HINTERTUX TYROLSKO - LEDOVEC HINTERTUX (1500-3250 m n. m.)
Vzdálenost Brno - Hintertux je cca 620 km Špičkové lyžování 365 dnů v roce v nejatraktivnější části Rakouska. Jedno z nejlépe vybavených středisek pro jarní, letní a podzimní lyžování. Tréninkové středisko evropské i světové lyžařské špičky. Nová 24místná kabinová lanovka Gletscherbus 3 Vás vyveze za 5 minut z výšky 2660 m n. m. až do místa Gefrorene Wand, které se nachází ve výšce 3250 m n.m.

7 HOCHKÖNIGS WINTERREICH
Hochkönig (2941 m n. m.) dal této oblíbené lyžařské oblasti jméno. Málokterý lyžařský region v Rakousku je dosud tak málo vytížen navzdory své velké rozloze, perfektní nabídce obtížných i nenáročných sjezdovek a bohaté kapacitě lanovek a vleků Jedna z nejmodernějších lyžařských houpaček vede od Mühlbachu, přes Dienten k středisku Maria Alm a spojuje tak údolí, vzdálená od sebe čtyři desítky kilometrů. SALCBURSKO - HOCHKÖNIGS WINTERREICH ( m n. m.) Vzdálenost Brno - Hochkönings Winterreich je cca 510 km.

8 SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG
Patří nezvratně mezi nejprestižnější rakouské lyžařské regiony. Najdete zde: dvě stovky kilometrů preparovaných tratí, k nimž přistupují další v houpačkou propojeném okolí města Leogangu. Jsou zde tratě nejen vhodné pro závodníky a zdatné rekreační sjezdaře ale i pro lyžaře a snowboardisty všech úrovní pokročilosti. Lyžařský cirkus je prostě oblast plná superlativů. SALCBURSKO - SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG ( m n. m.) Vzdálenost Brno - Saalbach je cca 540 km.

9 Vzdálenost Brno - Salzburger Sportwelt je cca 490 km.
Je zde k dispozici 120 lanovek a vleků s jedním skipasem. Spojením tří údolí - lyžařských regionů Flachau - Wagrain – St. Johann - Alpendorf s lyžařským rájem Zauchensee - Flachauwinkl - Kleinarl a s dalšími lyžařskými oblastmi Radstadt - Altenmarkt a Filzmoos - Neuberg i s oblastí Ebenu vznikl unikátní lyžařský ráj, ve kterém je k dispozici 320 km sjezdovek! Jsou zde i tratě světového poháru, a to v Altenmarktu - Zauchensee a Flachau. K dispozici je 10 komfortních kabinových lanovek, 35 sedačkových lanovek a 74 vleků SALCBURSKO - SALZBURGER SPORTWELT dříve Sportwelt Amadé ( m n. m.) Vzdálenost Brno - Salzburger Sportwelt je cca 490 km.

10 ÚDOLÍ GASTEINU SALCBURSKO - ÚDOLÍ GASTEINU (840-2690 m n. m.)
Světově proslulé lázeňské středisko nabízí jedinečnou kombinaci sportu, zdraví a kultury Středisko nabízí více než 50 lanovek a vleků a bezmála 200 km sjezdovek od lehkých tratí až po náročné. K dispozici jsou dále běžecké tratě, sáňkařské dráhy apod. V Bad Gasteinu vyvěrá 17 termálních pramenů obsahujících radon. Pro veřejnost jsou přístupné po celý den kryté i venkovní termální bazény s vodou o teplotě 35 °C Gastein nabízí mnoho dalších sportovních a kulturních možností. SALCBURSKO - ÚDOLÍ GASTEINU ( m n. m.) Vzdálenost Brno - Bad Gastein je cca 530 km.

11 LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN
Klimatické lázně, horské město s bohatou minulostí a jedno z nejznámějších evropských středisek zimních sportů. Je obklopeno na jedné straně jezerem Zeller See, na druhé svahy Smittenhöhe (2000 m n. m. ). Alpincentrum leží ve výšce 2452 m n. m. Odtud je oblast ledovce Kitzsteinhorn protkána množstvím sjezdovek všech stupňů obtížnosti. Vše je dokonale propojeno lanovkami a vleky SALCBURSKO - LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN ( m n. m.) Vzdálenost Brno - Zell am See je cca 520 km.

12 SEMMERING-HIRSCHENKOGEL
Tradiční zimní sportovní středisko ( m n. m.) je vzhledem ke snadné dosažitelnosti oblíbeným cílem lyžařů. Jedná se o velmi moderně vybavené středisko: osmimístná kabinová lanovka, dvousedačková lanovka a dva vleky K dispozici je 5 km lehkých, 6 km středně těžkých a 1 km těžkých sjezdovek. Dále běžkařské tratě, sáňkařské svahy. Je tradičním pořadatelem závodů světového poháru ve slalomu žen. DOLNÍ RAKOUSKO - SKIREGION SEMMERING ( m n. m.) Vzdálenost Brno - Hirschenkogel je cca 230 km.

13 Ubytování Ledovec Stubai - Turistická ubytovna v Innsbrucku , Gasthof Ranalt LEDOVEC MÖLLTAL - Hotel Fraganter Wirt***, Apartmánový dům SCHLADMING - Komfortní turistická ubytovna LEDOVEC HINTERTUX - Pension Finsingerhof , Pension Traube*** HOCHKÖNIGS WINTERREICH - Pension Frohnwies SAALBACH-HINTERGLEMM-LEOGANG – Mládežnické pensiony Müllauerhof a Salitererhof , Mládežnický pension Niederegg , SALZBURGER SPORTWELT - Komfortní turistická ubytovna Marianne ÚDOLÍ GASTEINU - Komfortní turistická ubytovna LEDOVEC KAPRUN-KITZSTEINHORN -Komfortní turistická ubytovna SEMMERING-HIRSCHENKOGEL -Hotel Haus Semmering , Hotel Alpenhof

14 Například do Schladmingu
Program zájezdů Například do Schladmingu Program zájezdů 1. den - odjezd z Česka. 2. den - příjezd do Schladmingu v ranních hodinách, převléknutí a uložení zavazadel, od cca 9.00 individuální program - lyžování do cca 16.30, od cca ubytování, večeře, nocleh. 3. den - snídaně v cca 7.30, po snídani individuální program - lyžování do cca 16.30, večeře, nocleh. 4. den - snídaně v cca 7.30, po snídani ukončení ubytování, individuální program - lyžování do cca 16.30, v cca odjezd do Česka. Příjezd do Brna kolem půlnoci. Program je stejný jako u termínu 3/2. Zájezd je, ale o jeden den delší. 1. den - odjezd z Česka, příjezd do místa pobytu v cca 17.00, ubytování, večeře, nocleh. 2. den - snídaně v cca 7.30, po snídani individuální program - lyžování do cca 16.30, večeře, nocleh. 3. den - snídaně v cca 7.30, program stejný jako předcházející den, večeře, nocleh. 4. den - snídaně v cca 7.30, po snídani ukončení ubytování, individuální program - lyžování do cca 16.30, v cca odjezd do Česka. Příjezd do Brna kolem půlnoci. Strava - polopenze v samoobslužné jídelně, nápoje k večeři se hradí zvlášť.

15 Cestovní kancelář Tušla
Máte chuť si zalyžovat? Pokud se rozhodnete navštívit tuto krásnou zemi napište na adresu: Cestovní kancelář Tušla Nám. Svobody 10 BRNO Velice rádi Vám pošleme katalog. Příjemné ubytování v horských hotelech s polopenzí nebo plnou penzí. Těšíme se na Vás

16 Čerpáno www.rakousko.cz www.tux.at www.stubaier-gletscher.com


Stáhnout ppt "Lyžování v Rakousku S CK TUŠLA"

Podobné prezentace


Reklamy Google