Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace PTAČÍ BUDKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace PTAČÍ BUDKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP."— Transkript prezentace:

1 Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace PTAČÍ BUDKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Kateřinou Různarovou Zdroj obrazového materiálu www.obrazky.czwww.obrazky.cz

2  Ze 186 druhů ptáků u nás pravidelně hnízdících jich 40 staví svá hnízda v dutinách.  Část z nich si dutiny dokáže sama vytesat například strakapoudi nebo datel. Ostatní jsou odkázání na dutiny přirozeně vzniklé. Těch však v přírodě a zvláště ve městech výrazně ubylo. Staré stromy s dutinami jsou káceny a odstraňovány z lesů, sadů, zahrad i parků.

3 Právě vyvěšováním budek účinně pomáháme ptákům najít vhodné dutiny pro zahnízdění. Budky vyrábíme především ze dřeva, v některých případech můžeme použít i vhodně upravené plastové nádoby.

4  Obyvatelé ptačích budek  Sýkora koňadra  Kde žiji? Kdekoliv najdete nějaký strom, najdete i mne. Prolétám se v zahradách, parcích a sadech.  Jak bydlím? Hnízda si nalézám v dutinách stromů, větví nebo skal. Často využívám vyvěšené budky.

5  Obyvatelé ptačích budek  Brhlík lesní  Kde žiji? Nejraději obývám staré listnaté a smíšené lesy, ale naleznete mě i v parku nebo na zahradě.  Jak bydlím? Hledám hnízdní dutinu v duté větvi nebo kmeni, ale nepohrdnu ani ptačí budkou.

6  Červenka obecná  Pěnkava obecná

7  Vrabec domácí  Konipas bílý

8 Pamatuješ si, kteří ptáci nejčastěji hnízdí v budkách?

9 Pracovní list  Podtrhni zeleně ptáky, kteří často žijí v ptačích budkách? ORELDATELSÝKORKA PĚNKAVA BRHLÍK  Napiš, proč ptáci vyhledávají ptačí budky?  Rozhodni, z čeho se nejčastěji vyrábějí ptačí budky. Správnou odpověď zakroužkuj. DŘEVOPAPÍRPLASTSKLO  Navrhni svou vlastní ptačí budku a nakresli ptáčka, který zde zahnízdí.


Stáhnout ppt "Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace PTAČÍ BUDKY Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP."

Podobné prezentace


Reklamy Google