Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento."— Transkript prezentace:

1 Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován Mgr. Kateřinou Různarovou Zdroj materiálu http://images.google.com, www.brumlik.estranky.cz/file/967/rostlinylouka.htmhttp://images.google.com

2 P Ř ÍRODA KOLEM NÁS

3 ROZMANITOST  lesy, louky a pole, řeky a rybníky, zahrady  živočichové  rostliny  člověk - svou prací přírodu přetváří - bez přírody nemůže žít.  Přírodu musíme chránit!

4  Nejdůležitější rostlinou na loukách je tráva – bojínek, lipnice a také květiny – kopretiny, chrpy. Usušená tráva se nazývá seno, je krmivem pro hospodářská zvířata.  Na poli se pěstuje obilí: pšenice žito oves ječmen  Pole je domovem myší, hrabošů, koroptví.

5  Les nám dává dřevo, poskytuje nám potravu, je zásobárnou vody a je domovem mnoha živočichů.

6  Rybníky a řeky jsou domovem vodních rostlin, ryb a dalších vodních živočichů.  Rybáři a porybní se o rybníky starají a rádi pak loví ze břehů. kapr štika okoun

7  Dělají nám radost. Pěstujeme zde rostliny k užitku – zelenina, ovocné stromy i k radosti.


Stáhnout ppt "Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Příroda kolem nás Není –li uvedeno jinak, je tento."

Podobné prezentace


Reklamy Google