Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:"— Transkript prezentace:

1 Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo a název prioritní osy: 7.1 Počáteční vzdělávání Číslo a název oblasti podpory: 7.1.1 Zvyšování kvality ve vzdělávání Číslo a název výzvy: 02 Jihomoravský kraj – Výzva č. 2 pro GP oblast podpory 1.1 Název projektu: Rozvoj kariérového poradenství na Vyškovsku – jak správně zvolit další vzdělávací cestu? Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.02/02.0052 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Kuchař

3 OBSAH: 1)Stručný popis typové pozice (kvalifikační úroveň, obor činnosti, pracovní činnosti) 2)Trh práce (mzdy v regionu, statistika volných míst) 3)Obvyklé pracovní podmínky 4)Kvalifikační požadavky (odborná příprava a certifikáty, odborné dovednosti, odborné znalosti) 5)Obecné způsobilosti 6)Osobnostní požadavky 7)Zdravotní požadavky 8)Alternativní názvy 9)Tato typová pozice je zařazena do povolání 10)Příbuzné typové pozice 11) Možnosti studia a získání kvalifikace na Vyškovsku 12)Možnosti pracovního uplatnění na Vyškovsku T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

4 1. Stručný popis typové pozice Kvalifikační úroveň: Střední vzdělání s výučním listem Obor činnosti: Pohostinství, gastronomie, cest. ruch

5 Pracovní činnosti:  Sestavování jídelního lístku a sledu pokrmů.  Příprava a úprava produktů a pokrmů.  Zpracování a úprava polotovarů.  Ošetřování kuchyňského náčiní a vybavení.

6 2. Trh práce Mzdy v regionu: Podnikatelská sféra: Podnikatelská sféra: Ve 2. čtvrtletí roku 2010 byla střední hodnota (medián) měsíční hrubé mzdy v České republice 14301 Kč a pohybovala se v rozmezí od 10106 do 22695 Kč. Nepodnikatelská sféra Nepodnikatelská sféra: Ve 2. čtvrtletí roku 2010 byla střední hodnota (medián) měsíční hrubé mzdy v České republice 13970 Kč a pohybovala se v rozmezí od 11703 do 17983 Kč. Statistika volných míst: V prvním pololetí roku 2011 bylo k dnešnímu dni pro tuto pozici v nabídce úřadů práce 708 volných míst.

7 3. Obvyklé pracovní podmínky: Člověk je vystaven významné zátěži teplem.

8 4. Kvalifikační požadavky Odborná příprava a certifikáty: Nejvhodnější přípravu pro tuto pozici poskytuje střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař, kuchařské práce. Jinou alternativu představuje střední vzdělání s maturitní zkouškou v oboru gastronomie, střední vzdělání s výučním listem v oboru kuchař-číšník.

9 Odborné dovednosti:  Příprava teplých pokrmů podle receptur  Úprava drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracováván í  Zpracování a úprava polotovarů  Příprava a úprava pokrmů pro dietní stravování a další...

10 Odborné znalosti Odborné znalosti:  technologie vaření a dalších prací v kuchyni  recepty pro různá jídla  potravinářské a krmivářské suroviny, jejich skladování a další...

11 5. Obecné způsobilosti numerické způsobilosti osobnostní rozvoj pružnost v myšlení a jednání (adaptabilita, flexibilita, přizpůsobivost, improvizační způsobilosti) písemný projev a komunikace týmová práce

12 6. Osobnostní požadavky U této pozice jsou kladeny velmi vysoké požadavky na rozlišování chuti a rozlišování čichových podnětů. Vysoké nároky jsou i na schopnost pracovat v týmu a odolnost senzorické zátěži.

13 7. Zdravotní požadavky Výkon této pozice není omezen žádným onemocněním.

14 8. Alternativní názvy Chef, Cook

15 9. Tato typová pozice je zařazena do povolání: Pohostinství, gastronomie, cest. ruch

16 11. Možnosti studia a získání kvalifikace k této profesi v okolí Vyškova  ISŠ Slavkov u Brna-obor kuchař-číšník 3letý obor  Střední škola potravinářská a služeb, Brno, Charbulova 106 obor gastronomie 4letý, kuchař číšník, kuchař - číšník pro pohostinství - 3leté obory

17  Odborné učiliště a Praktická škola, Lomená, Brno Stravovací a ubytovací služby – 3letý obor  Vyšší odborná škola,Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Bzenec, obor kuchař – číšník - 3letý obor

18 T ento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. DĚKUJI ZA POZORNOST Zpracoval i : Štěpán Melichar a Filip Ftačník Základní škola : Komenského Slavkov u Brna 495


Stáhnout ppt "Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Komenského Slavkov u Brna 495 Číslo a název operačního programu:"

Podobné prezentace


Reklamy Google