Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Energie Za předpokladu použití psacích potřeb. Zdroje energie Energie ze Slunce – je základem koloběhu vody v přírodě, ohřívání a pohybu vzduchu, důležitá.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Energie Za předpokladu použití psacích potřeb. Zdroje energie Energie ze Slunce – je základem koloběhu vody v přírodě, ohřívání a pohybu vzduchu, důležitá."— Transkript prezentace:

1 Energie Za předpokladu použití psacích potřeb

2 Zdroje energie Energie ze Slunce – je základem koloběhu vody v přírodě, ohřívání a pohybu vzduchu, důležitá pro růst rostlin a živočichů jako zdroje potravy. Energie z paliv – uhlí a ropa umožňuje výrobu petroleje,________________________. Energie elektrická – z hoření paliv, z uranu, ze Slunce, z ____________, z ________.

3 Druhy energie Mechanická – co se stane s vykopnutým míčem? Tepelná – teplo vzniká, když____________. Světelná – světlo vzniká, když____________. Zvuková – zvuk vzniká, když______________. Elektrická Chemická Jaderná

4 Elektrické spotřebiče Jsou to spotřebiče, které jako zdroj energie vy- žívají elektrickou energii. Uveď hromadné dopravní prostředky poháně- né elektřinou: Uveď hračky poháněné elektřinou: Uveď domácí elektrické spotřebiče:

5 Zásady bezpečného zacházení s elektřinou Nehrát si s elektrickou zásuvkou. Nedotýkat se elektrického zařízení ve vlhku nebo mokrýma rukama. Nelézt na sloupy elektrického vedení. Nedotýkat se drátů elektrického vedení. Elektrické spotřebiče čistit po odpojení od elektřiny.


Stáhnout ppt "Energie Za předpokladu použití psacích potřeb. Zdroje energie Energie ze Slunce – je základem koloběhu vody v přírodě, ohřívání a pohybu vzduchu, důležitá."

Podobné prezentace


Reklamy Google