Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Uhlí,dřevo,ropa,neobvyklá paliva

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Uhlí,dřevo,ropa,neobvyklá paliva"— Transkript prezentace:

1 Uhlí,dřevo,ropa,neobvyklá paliva
Energie z pravěku Uhlí,dřevo,ropa,neobvyklá paliva

2 úvod Uhlí , ropa a zemní plyn tvoří skupinu označovanou jako fosilní paliva. Jsou to v podstatě pozůstatky rostlin a živočichů nebo fosílií. Zatímco ropa a zemní plyn se během miliónů let vytvořily z pozůstatků živočichů, uhlí vděčí za svůj vznik zkamenělých rostlinám ( přesličkám a plavuním).

3 Dřevo Dřevo v době pravěké bylo jedno z prvních zdrojů energie.
V paleolitu a v celém pravěku patří nutně mezi důležité technické výkony rozněcování ohně, založené na vyrábění tepelné energie prudkým třením .

4 Uhlí Vznik uhlí spadá do období středověku. Proces karbonizace

5 Zemní plyn Objevení zemního plynu rovněž spadá do období středověku.

6 Ropa Ropa vznikla rozkladem obrovského množství odumřelých drobných organizmů ( živočichů ) za příznivých podmínek – pod značným tlakem, za určité teploty a bez přístupu vzduchu. Ropa byla využívána od středověku.

7 Závěr: Uhlí, ropa, zemní plyn nejsou neomezené zdroje a proto, lidstvu za několik X let dojde a budeme muset najít jiný zdroj paliv nebo vynalézt věci, které budou fungovat na jiný způsob než na paliva. Může se také stát, že najdeme další a další zdroje ale ty nejsou taky neomezené!!! Dříve či později dojdou a my budeme muset najít jiný způsob jak pohánět auta, a další stroje potřebné k výrobě energie, potřebné k pohonu el. spotřebičů atd...


Stáhnout ppt "Uhlí,dřevo,ropa,neobvyklá paliva"

Podobné prezentace


Reklamy Google