Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu."— Transkript prezentace:

1 Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu jsou přírodní zdroje: uhlí, ropa, plyn, uran, voda, sluneční záření, vítr. Vyrábí se v elektrárnách a odtud se rozvádí elektrickým vedením ke spotřebičům.

2 Princip elektrárny

3 Tepelná elektrárna

4 Tepelná elektrárna

5 Tepelná elektrárna Nevýhodou tepelné elektrárny je únik popílku a různých plynů do ovzduší. Zvláště nebezpečné jsou látky obsahující síru – poškozují rostliny i zdraví lidí. Dále se uvolňuje kysličník uhličitý. Ten přispívá k vytváření skleníkového efektu.

6 Vodní elektrárna

7 Atomová elektrárna

8 Větrná elektrárna

9 Geotermální elektrárna

10 Solární kolektory

11 Elektrická energie Jejím zdrojem je vždy příroda.
Slouží k pohonu strojů, topení a svícení. Její získávání mívá nepříznivé dopady na naše prostředí. Je velmi důležité s ní šetřit, aby spotřeba byla co nejmenší.


Stáhnout ppt "Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu."

Podobné prezentace


Reklamy Google