Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“"— Transkript prezentace:

1 POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“

2 TAK JSME ZAČÍNALI S MALOVÁNÍM PLZEŃSKÝCH PAMÁTEK.

3  1._____________________  Plzeň dala jméno nejslavnějšímu pivu světa. Pivo se vařilo v Plzni od středověku. Slavná (1.__ ) je vstupním místem do areálu pivovaru Pilsner Urquell, který nabízí návštěvníkům na atraktivních prohlídkových trasách ucelený zážitek z poznání tradice i současnosti výroby světoznámého plzeňského ležáku.

4  2_____________________  2.___ v Plzni je druhou největší v Evropě a třetí největší na světě. Výstavba byla dokončena v roce 1893 a byla financována z dobrovolných finančních darů členů židovské obce. Od roku 1893 pak sloužila svým účelům až do Holocaustu. Po 2. světové válce byla navrácena židovské komunitě. Ta však byla zdecimována Holocaustem a emigrací do Izraele a jiných zemí. V letech komunistického režimu byla synagoga uzavřena. Poslední pravidelná bohoslužba se zde konala v roce 1973.

5  3. Katedrála _______________________________ 3. Katedrála __________ ze 13. stol. je hlavní dominantou Plzeňského náměstí. Její věž je vysoká 103 m a je nejvyšší kostelní věží v České republice. Z věže je vidět až 70 km vzdálenou Šumavu. Při cestě na vyhlídkový ochoz ve výšce 62 m však budete muset zdolat jen 298 schodů. Katedrála je 58 metrů dlouhá, 30metrů široká a klenby dosahují výšky 25metrů. V roce 1993 zřídil papež Jan Pavel II. v Plzni biskupství a chrám _________ se stal katedrálou.

6  4.________________  4. ____________ zásobovala vodou pivovar po většinu 20. století. Na jeho začátku prudce rostl zájem o plzeňské pivo a bylo nutné zajistit pivovaru dostatečné množství vody. Jako místo stavby byl zvolen nejvýše položený bod v areálu pivovaru, bývalý plzeňský popravčí vrch, kde kdysi skončil svou životní cestu i Jan Sladký-Kozina.


Stáhnout ppt "POZNÁVÁME PLZEŇ A JEJÍ PAMÁTKY „Medzinárodní pátrači“ = „Mezinárodní detektivové“"

Podobné prezentace


Reklamy Google