Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal"— Transkript prezentace:

1 Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal
Berlín Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal

2 1.den Olympijský stadion Berlínská zeď Vítězný oblouk Madame Tussauds
Ubytování

3 Berlínský olympijský stadion (Olympiastadion Berlin) z roku1936 je stavba zřízená prol letní olympijské hry v Berlíně a za účelem prestiže tehdejšího nacistického režimu, který se chtěl světu prezentovat v patřičném světle. Berlínská zeď, postavená13. srpna1961, byla nejznámějším symbolemstudené války, rozdělení Berlína, Německa a Evropy.

4 Muzeum voskových figurín Madame Tussaud je světoznámé muzeum voskových figurín sídlící v Londýně s pobočkami v např. Amsterdamu, Hong Kongu nebo New Yorku a Berlíně. Muzeum bylo založeno Marií Tussaudovou, sochařkou vytvářející voskové figuríny.

5 2.den Koncentrační tábor Televizní věž Alexanderplatz

6 Koncentrační tábor, v češtině hovorově také koncentrák nebo lágr (z něm. Lager = tábor), je místo sloužící k hromadné internaci nebo věznění lidí, kteří sem jsou umísťováni i bez řádného soudu nebo jiného právního důvodu. Označení koncentrační tábor bylo nejdříve používáno ve smysluinternačních táborů pro civilní obyvatelstvo v 19. století (např. v USA pro indiány, v jižní Africe v průběhu druhé burské války). Později byly jako „koncentrační“ označeny tábory, v nichž německý nacistický režim zadržoval, vykořisťoval, mučil a zabíjel své skutečné či údajné nepřátele. Poté co byly nacistické koncentrační tábory v roce 1945 osvobozeny a byla odhalena jejich role v nacistické genocidě, stalo se označení koncentrační tábor synonymem nejhrubšího porušování lidských práv a postupně se přestalo používat jako oficiální označení existujících internačních táborů.

7 Berliner Fernsehturm (Berlínská televizní věž) v centru Berlína nedaleko náměstí Alexanderplatz . Původní výška věže byla 365 metrů, po instalaci antény v 90. letech 20. století se výška změnila na 368 metrů. Jedná se o nejvyšší volně stojící stavbu v Evropské unii. Ve středu koule, jejíž průměr činí 32 metrů, se nachází ve výšce 203 metrů pozorovatelna a otáčející se restaurace Telecafé, která je umístěna o 4 metry výše. Viditelnost během jasného dne je až 42 km. Restaurace, která se otočí jednou za 20 minut, se nachází několik metrů nad pozorovatelnou. Původně se otáčela jednou za hodinu, rychlost byla nejdříve zdvojnásobená a poté ztrojnásobená. Uvnitř se nachází dva výtahy, které vyvezou návštěvníky nahoru rychlostí 6 m/s. Kapacita pozorovatelny činí 120 osob a kapacita restaurace Telecafé činí 200 osob.

8 Děkujeme za pozornost ☺
Zdroje:


Stáhnout ppt "Vypracovala: Lucie Junková Valerie Horká Jan Dočkal"

Podobné prezentace


Reklamy Google