Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: " © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro."— Transkript prezentace:

1  © Centrum pro katechezi Olomouc

2  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 Modlitba je povznesení duše k Bohu.

3 Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013  Modlitba není typ povinnosti.  Modlitba není nic navíc  Modlitba v životě křesťana nemá směřovat k většímu výkonu.  Modlitba křesťana nespočívá ve vyslovování zvláštních slov.  Také modlitba nemá mít celý život ustálený způsob. Modlitba je naprosto jednoduchá věc. Má být přirozená jako lidské dýchání. Při modlitbě jde o to být s Bohem.

4  Přítomnost v Boží blízkosti.  Darování sebe sama Bohu.  Moje odpověď na dary, které jsem dostal.  Je naslouchání, které proměňuje moje myšlení tak, že mám rád Boha, lidi i celé stvoření.  Otevřené dveře, skrze které vcházím do budoucnosti a nejsem tam sám.  Smutek i radost, bolest i smích, prázdnota i vzpruha. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 JEDNO VELKÉ SETKÁNÍ S BOHEM, PRO KTERÉ JSEM SE ROZHODL; PŘIŠEL JSEM; UDĚLAL JSEM SI ČAS, JSEM ZDE A JE OTEVŘENO.

5  Je to naše skryté centrum, mnohdy vzdálené rozumu.  Je to místo rozhodování, volby, místo, kde se rodí úmysly.  Je to místo skutečné naší pravdy (o níž nikdo jiný neví).  Je to místo setkání.  Je to místo, kde se uskutečňuje vztah mezi mnou a Bohem. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013

6 Modlitba je vztahem lásky mezi osobami – vztahem lásky mezi mnou a Bohem. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013 Bůh mne přijímá a miluje takového, jaký jsem – proto také v modlitbě mám být sám sebou.

7 Ježíši, Mistře dobrý, zadívej se znovu na nás svým něžným pohledem! Tvůj pohled proniká do hlubin našeho srdce, spaluje veškerý egoismus, ničí hřích. Daruje nám sílu a radost jít po stezkách světa a oznamovat, že ty jsi jediná pravá láska. Sláva Otci i Synu i Duchu Svatému, jako byla na počátku, i nyní i vždycky a na věky věků. Amen. Vyrobilo Centrum pro katechezi Olomouc 2013


Stáhnout ppt " © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro."

Podobné prezentace


Reklamy Google