Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TEST 02. Otázka číslo 1. Difúzní mlhovina je tvořena: a)prachem a plynem, který odráží záření; b)prachem a plynem, který svítí; c)prachem a plynem, který.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TEST 02. Otázka číslo 1. Difúzní mlhovina je tvořena: a)prachem a plynem, který odráží záření; b)prachem a plynem, který svítí; c)prachem a plynem, který."— Transkript prezentace:

1 TEST 02

2 Otázka číslo 1. Difúzní mlhovina je tvořena: a)prachem a plynem, který odráží záření; b)prachem a plynem, který svítí; c)prachem a plynem, který pohlcuje záření.

3 Otázka číslo 2. Teplota atmosféry v mezopauze je přibližně: a) - 60 o C; b) 0 o C; c) - 90 o C.

4 Otázka číslo 3. Extruze je: a)proces výstupu magmatu na zemský povrch; b)proces průniku magmatu horninovým prostředím; c)proces diferenciace magmatu.

5 Otázka číslo 4. Mezi procesy diferenciace magmatu nepatří: a) likvace; b) intruze; c) segregace.

6 Otázka číslo 5. Lávový příkrov vzniká: a)extruzí kyselého magmatu kolem kráteru; b)rozlitím bazického magmatu pod patou svahu; c)výlevem lávy na mořské dno.

7 Otázka číslo 6. Epicentrum je: a)místo vzniku zemětřesení; b)těžiště místa vzniku zemětřesení; c)průmět hypocentra na zemský povrch.

8 Otázka číslo 7. Stáří planety země se odhaduje na: a) 11,5 - 12,6 miliardy let; b) 2,5 – 2,7 milionu let; c) 4,5 – 4,7 miliardy let.

9 Otázka číslo 8. Litifikace je: a) proces konsolidace sedimentárních hornin; b) proces diferenciace magmatu; c) proces metamorfózy hornin.

10 Otázka číslo 9. Za psefit označujeme: a) slepenec; b) vápenec; c) uhlí.

11 Otázka číslo 10. Lakolit je: a) hlubinné těleso bochníkovitého tvaru; b) hlubinné těleso deskovitého tvaru; c) výlevné těleso deskovitého tvaru.

12 Otázka číslo 11. Rift je oblast na zemském povrchu kde dochází k pohybu litosférických desek: a) k sobě; b) od sebe; c) vedle sebe.

13 Otázka číslo 12. Karbon je období: a) paleozoika (prvohor); b) mesozoika (druhohor); c) kenozoika (třetihor).

14 Otázka číslo 13. Pokles je: a) primární těleso sedimentárních hornin; b) sekundární nespojitá struktura; c) sekundární spojitá struktura.

15 Otázka číslo 14. Geofyzikální metoda založená na principu zjišťování rozdílů tíhového zrychlení se označuje za: a) geoseismickou metodu; b) geomagnetickou metody; c) gravimetrickou.

16 Otázka číslo 15. Za artézké vody označujeme: a) podzemní vodu s napjatou hladinou; b) podzemní vodu s volnou hladinou; c) podzemní vodu, která je dlouhodobě uchována v horninovém prostředí.


Stáhnout ppt "TEST 02. Otázka číslo 1. Difúzní mlhovina je tvořena: a)prachem a plynem, který odráží záření; b)prachem a plynem, který svítí; c)prachem a plynem, který."

Podobné prezentace


Reklamy Google