Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek"— Transkript prezentace:

1 Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek
WORD Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek

2 Záhlaví a Zápatí použijete např
Záhlaví a Zápatí použijete např. na tvorbu firemních tiskopisů, kdy blok Záhlaví může obsahovat logo se jménem vaší firmy a do zápatí uložíte kontaktní údaje s telefonem a bankovním spojením. Pokud takový dokument uložíte navíc jako šablonu, stanou se vámi předpřipravené úpravy součástí všech dokumentů, vytvořených pomocí této šablony. Vložení Zápatí Do režimu pro úpravu Zápatí a Záhlaví se dostaneme zadáním příkazu z hlavního menu Zobrazit - Záhlaví a Zápatí. Po aktivaci režimu se vám zobrazí i pomocný panel nástrojů, nabízející vložení čísla stránek, datum, čas a další volby. Text a objekty (obrázky), které zde vložíte, je možné změnit pouze v tomto režimu. Po návratu do běžného režimu se Záhlaví i Zápatí stane neaktivní a pro jeho další úpravu je nutný opětovný přechod do režimu pro Záhlaví a Zápatí.

3 Odlišná úprava Záhlaví a Zápatí první stránky
Ve svém dokumentu můžete požadovat odlišnou úpravu úvodní stránky, od ostatních částí dokumentu. Zdejte příkaz z menu Soubor - Vzhled stránky a v dialogovém okně vyberte kartu Rozložení. Dále označte volbu "Jiné na první stránce" a potvrďte dialog Ok. Nyní můžete upravit odlišné Záhlaví a Zápatí na první straně. Vložené Záhlaví i Zápatí do druhé strany se použije na celý zbytek dokumentu.

4 Word - Okraje stránky a vzhled dokumentu
I když převážně si vystačíte se standardním nastavením vzhledu stránky, je třeba se zmínit také o možnostech úpravy Okrajů a vzhledu stránky. Tyto patří k nejdůležitějším nastavením, které mají vliv nejen na vzhled celé stránky, ale zejména na její tisk. Všechna nastavení je možné nastavit pomocí hlavního menu Soubor - Vzhled stránky Dialog obsahuje karty Okraje, Papír a Rozložení. Karta okraje

5

6 Word - Číslování stránek
K vložení čísel stránek použijeme vestavěnou funkci Wordu, která číslování vloží dle vaší volby do zápatí, nebo záhlaví. Navíc vám dovolí tyto čísla stránek zarovnat vlevo, na střed, nebo vpravo. Vložení číslování stránek K funkci se dostaneme z hlavního menu Vložit - Čísla stránek. Otevře se vám dialogové okno, jehož prostřednictvím upravíte umístění čísel (v zápatí, nebo v záhlaví) a zarovnání. Pokud máte v úmyslu číslovat od jiné stránky než první, upravte nastavení pomocí tlačítka Formát, které je též součástí tohoto dialogu.


Stáhnout ppt "Zápatí a záhlaví, okraje stránky, číslování stránek"

Podobné prezentace


Reklamy Google