Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje."— Transkript prezentace:

1

2 Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje stránky, orientace stránky, pozadí, ohraničení, záhlaví, zápatí.

3 lze nastavit v kartě Rozložení stránky – skupina Vzhled stránky. Další možnosti nastavení získáme po kliknutí na čtvereček se šipkou v pravém dolním rohu skupiny Vzhled stránky.

4 1 – nastavení 4 okrajů stránky 2 – nastavení orientace - na výšku - na šířku 3 – nastavení pro více stránek najednou 4 –v náhledu vidíme, jak bude stránka vypadat 5 – pro jakou část dokumentu platí nastavení

5 Zde lze podrobněji nastavit formát papíru – šířku – výšku – zdroj

6 Slouží pro nastavení delších dokumentů

7 Text v dokumentu můžeme rozdělit do několika sloupců, u kterých lze nastavit jejich šířka i mezera mezi nimi.

8 Kliknutím na KONCE můžeme nastavit konec stránky, sloupce nebo oddílu.

9 Použité zdroje: Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autorky.


Stáhnout ppt "Stránka je základní pracovní plochou, na kterou tvoříme dokument – píšeme text, vkládáme objekty… Možnosti nastavení vzhledu stránky jsou široké – okraje."

Podobné prezentace


Reklamy Google