Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Personenbeschreibung Myšlenková mapa Pomocí této metody se žáci zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je třeba.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Personenbeschreibung Myšlenková mapa Pomocí této metody se žáci zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je třeba."— Transkript prezentace:

1 Personenbeschreibung Myšlenková mapa Pomocí této metody se žáci zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je třeba znát, aby žáci mohli hovořit o určeném tématu. Nečiní si nárok na úplnost, naopak. Žákům nabízíme prostor, aby asociogram doplňovali a upravovali podle potřeby a dosažené jazykové úrovně. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jaroslava Zámostná. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

2 Beschreiben Sie Ihr äußerliches Aussehen. Welche Eigenschaften können Sie nicht leiden? Welche Eigenschaften haben Sie? Welche Eigenschaften mögen Sie?

3 Personenbeschreibung Gesicht äußeres Aussehen Figur Eigenschaften Haare Augen Mund klein groß schmal rot lang kurz geschnitten blond grün schwarz grau blau schlank dick groß sein gut – schlecht gebaut langweilig dumm nervös traurig nett zornig ruhig lustig intelligent attraktiv böse

4 http://www.pdclipart.org/displayimage.php?album=83&pos=25 [cit. 2011-04-12]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: LOPUCHOVÁ, Vlasta. Konverzace v němčině. 1. vydání. Havlíčkův Brod : Fragment, 1998. 92 s. ISBN 80-7200-193-0. Citované zdroje:


Stáhnout ppt "Personenbeschreibung Myšlenková mapa Pomocí této metody se žáci zdokonalují v konverzaci na dané téma. Vybraná slovní zásoba je minimem, které je třeba."

Podobné prezentace


Reklamy Google