Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Zjevná spotřeba oceli. Vývoj hlavních odběratelských oborů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Zjevná spotřeba oceli. Vývoj hlavních odběratelských oborů."— Transkript prezentace:

1 Zjevná spotřeba oceli

2 Vývoj hlavních odběratelských oborů

3 Struktura užití oceli

4 Výroba surové oceli a výskyt základních emisí (1993 = 100 %)

5 V letech 1993 - 2004 bylo investováno z prostředků hutních podniků: - cca 24 miliard Kč do výstavby a modernizace zařízení na zachycování a likvidaci odpadů z výroby - cca 46 miliard Kč do výstavby nových a modernizaci stávajících výrobních zařízení a zavádění nových nebo inovovaných technologií výroby v hutnictví železa Do roku 2010 se předpokládá vynaložit stejný objem finančních prostředků.

6 Součástí DSP je i motivace pro uvolňované pracovníky v případě ztráty pracovního místa a nalezení uplatnění mimo ocelářský průmysl ve výši 10% až 20% zvýšeného příspěvku v případě samostatného podnikání získání 30% zvýšeného příspěvku Obojí k odškodnění max. zahrnující 10 měsíčních platů Podniky vynaložily v r. 2004 ze svých prostředků 1040 mil. Kč nad rámec DSP Systém poskytování odstupného je pravidelně kontrolován

7 Dosavadní vývoj doprovodného sociálního programu

8 Předpokládané čerpání DSP do konce restrukturalizační fáze

9 Přehled standardních nástrojů v sociální oblasti ve spojení s restrukturalizací předčasné důchody (o 2 až 3 roky před nárokem), finanční příspěvky uvolňovaným pracovníkům z podnikových zdrojů – dle kolektivních smluv. Jako příklad je možné uvést bonifikaci uvolňovaným pracovníkům ze společnosti INH, kdy na základě žádosti konkrétního pracovníka o ukončení pracovního poměru, přiznává společnost odměnu ve výši až 25 měsíčních platů. Při tomto řešení nebylo možné souběžně čerpat prostředky z DSP, služby zaměstnaneckých agentur (k adaptaci uvolňovaných pracovníků), zaměstnanecké rekvalifikace, Labour Pool (adaptace na určitou dobu, praxe, rekvalifikace, zapůjčování pracovníků …), finanční a poradenská podpora při zahájení podnikání – například program START.

10 Zaměstnanost a produktivita práce


Stáhnout ppt "Zjevná spotřeba oceli. Vývoj hlavních odběratelských oborů."

Podobné prezentace


Reklamy Google