Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B"— Transkript prezentace:

1 Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B
Linz 2099 Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B

2 Jak jsme přijeli? Dne navštívili vybraní žáci českokrumlovských škol rakouské město Linz. Přijeli jsme moderně vybavenými autobusy ČSAD.

3 Prohlídka města Hned po příjezdu se nás ujala průvodkyně, která nám ukázala mnoho starověkých památek a staveb, které by lidem před sto lety připadaly tak moderní.

4 Oběd Poté nás zavedla na oběd do luxusní restaurace, kde kvůli nám dokonce uvařily způsobem, kterým se vařilo před sto lety. Dnes se totiž vaří z tub hmoty, ze kterých je za minutu výtečné jídlo.

5 Muzeum minulosti Ars Electronica
Po vydatném obědě jsme se vydali do muzea minulosti, které bylo pro naše předky muzeem budoucnosti. Ti ale byli naivní! Mysleli si, že se dnes budou používat počítače, které vypadají jako zvíře. Místo toho se dnešní počítače vejdou do kapsy. Látky jsou také dnes modernější. Když je teplo, tak propouštějí více vzduchu a oblečení z nich ušité chladí, zatímco v zimě hřeje.

6 Starodávný autobusový terminál
Dříve to byl moderní autobusový terminál, ale dnes je tu jen pro milovníky naší historie. Dnešní autobusy jezdí rychlostí 300 kilometrů za hodinu a vlaky ještě rychleji. Po jeho prohlídce jsme si mohli v obchůdcích zakoupit drobnosti, upomínkové předměty a dárečky pro lidi, které máme rádi.


Stáhnout ppt "Jak to zapsaly Eva Valvodová a Jiřina Palečková, 7. B"

Podobné prezentace


Reklamy Google