Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.11 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na slohový postup vyprávěcí. Jednotlivá cvičení jsou tematicky rozčleněná.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.11 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na slohový postup vyprávěcí. Jednotlivá cvičení jsou tematicky rozčleněná."— Transkript prezentace:

1 VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.11 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na slohový postup vyprávěcí. Jednotlivá cvičení jsou tematicky rozčleněná. Žáci si vyzkouší sepsat podle zadání vlastní příběh. Vzdělávací oblast: český jazyk a literatura Autor: Mgr. Zuzana Lindovská Jazyk: český Očekávaný výstup: Využívá poznatků o jazyce a stylu ke gramaticky i věcně správnému písemnému projevu a k tvořivé práci s textem nebo i k vlastnímu tvořivému psaní na základě svých dispozic a osobních zájmů. Druh učebního materiálu: prezentace Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: druhý stupeň, základní škola Datum (období), ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: školní rok 2011-2012 Ročník, pro který je vzdělávací materiál určen : sedmý ročník základní školy

2 Minipříběhy

3 Tajemný příběh Podle obrázků zkus sestavit příběh:

4 D obrodružný příběh

5 S tředověk

6 Love story

7 Válečný příběh

8 Dovyprávěj příběhy „Tohle musí být nějaký omyl! “ vykřikl nahlas pan Vrána. Na posledním parte v dolním levém rohu stálo: Antonín Vrána, 66 let, opustil nás nečekaně. Panu Vránovi se rozbušilo srdce a nepochybně mu také stoupl krevní tlak. „Já přece nejsem mrtvý!“ volal pan Vrána a dožadoval se neviditelných soudců spravedlnosti. Pak se nadechl nejhlouběji, jak dokázal a s pevným výrazem v obličeji se podíval na fotografii. Nemohlo být pochyb. Na fotografii byla jeho vlastní tvář!

9 Když jsem si v restauraci odskočil na záchod a při mytí rukou zvedl hlavu, neviděl jsem v odrazu zrcadla sebe, ale Jamese. Zůstal jsem stát a úplně se zarazil. Koukal jsem na ten odraz. James byl celý bledý, jako očarovaný a ani se nehnul. Když v tom zvedl ruku a prstem si zajel do oka, to si vydloubnul a snědl. V hlavě mu zůstal jen prázdný oční důlek. Lekl jsem se a otočil a kdopak za mnou nestál?

10 Šerif znervózněl a zbledl rozčilením. Jeho vražedný pohled nás všechny trochu vyvedl z míry, ale Max se ho hned zeptal, proč nikdo z lidí neví, že má dceru. Na tohle již zapírat nemohl. Povzdechl si a začal vyprávět:,, Nevím, před kolika lety to bylo, protože tady je čas to poslední, čemu se dá věřit, tady se totiž nedá věřit ničemu. Tohle město totiž není město, je to jen iluze. Ano, všechny stavby, ulice a to ostatní je skutečné, ale ve skutečnosti je to jen kulisa, aby nebylo poznat to, k čemu přesně tohle městečko slouží.


Stáhnout ppt "VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.11 Anotace: Prezentace obsahuje několik cvičení zaměřených na slohový postup vyprávěcí. Jednotlivá cvičení jsou tematicky rozčleněná."

Podobné prezentace


Reklamy Google