Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rastafariánství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rastafariánství."— Transkript prezentace:

1 Rastafariánství

2 Rastafariánství je víra která se průběhem času vyvynula na Jamajce
Rastafariánství je víra která se průběhem času vyvynula na Jamajce. Úzce souvisí s křesťanstvím a židovstvím. Rastafariánství sice pochází z Jamajky, ale pro rastafariány je svatá země Etiopie (proto Etiopská vlajka na pozadí). Ddřív když se Jamajka osídlovala navezli kolonisté z Afriky lidi aby u nich pracovali. Práce byla tvrdá a životní podmínky také. Lidé žili v getech a nikdo na ně nebral ohled.

3 Ratafariáni kouří marihuanu, ale nekouří jí proto aby byly veselí a smáli se všemu okolo, ale kouří ji za účelem meditace a k přiblížení k bohu. Je to jejich svatá rostlia, údajně vyrostla na hrobu Krále Šalamouna.

4 Prorok rastafariánů je Halie Selassie 1
Prorok rastafariánů je Halie Selassie 1. Jeho původní jméno je je Tafari Makonen, poté se přejmenoval na Rastafariho Makonena (podle toho rastafariánství) Křesťané mají hospoďina, rastafariáni mají Jaha (Jah- jamajsky bůh)

5 Patois slovník Pár nejzajímavějších ukázek z jazyka Jamajčanů.
Jah - Bůh, Haile Selassie I. Alms ouse - pitomina, nesmysl Babylon - korupční vládní, či zákonné zřízení, systém Fas' - hrubý, drzý, surový, sprostý Wolf - ten kdo nosí dreadlocks a není Rasta Dreadlocks - speciální účes, nositel tohoto účesu Duppy - duch, strašidlo, přízrak Hail - pozdrav Hackle - hádky, starost, trápení, problém Raggamuffin - obyvatel jamajského ghetta

6 Rastafariánství se rozšířilo po celém světě, ale stále se najdou lidé, kteří když vidí člověka s dready, tak si myslí, že fetuje a je to nějákej houmlesák.

7 Vrobyla firma Santus s.r.o.


Stáhnout ppt "Rastafariánství."

Podobné prezentace


Reklamy Google