Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů."— Transkript prezentace:

1 TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů.

2 Na ploše si nejdříve otevřeme Microsoft EXCEL. Kurzor nastavíme do buňky B1, což je buňka v řádku B a ve sloupci 1. Napíšeme rok 1998. Šipkou doprava se posuneme do buňky C1 a napíšeme rok 1999. Opět se šipkou posuneme doprava, tentokrát do buňky D1, a napíšeme rok 2000. To samé uděláme i s rokem 2001 a 2002.

3 Kurzor nastavíme do buňky A2. Napíšeme leden a stiskneme enter, napíšeme únor a stiskneme enter. Opakujeme tak dlouho, dokud nebudeme mít v buňce A6 napsáno květen.

4 Doplníme zbývající údaje. Do každé buňky se posouváme šipkou nebo ve sloupci enterem.

5 A teď si tabulku orámujeme: Celou tabulku si označíme do bloku. Rozvineme si na liště šipečku u ikony. Klikneme na ikonu.

6 Výsledek:

7 Tabulku si vybarvíme na modro: Opět si celou tabulku označíme do bloku. Rozvineme si na liště šipečku u ikony. Klikneme na ikonu.

8 Výsledek:

9 Nyní se dostáváme k našemu cíli: TRANSPOZICE TABULEK Data horního řádku v tabulce se objeví v levém sloupci a data v levém sloupci tabulky se objeví v horním řádku. 1. krok: Celou tabulku si označíme do bloku.

10 2. krok: Klepneme na tlačítko Kopírovat. 3. krok: Vybereme si levou horní buňku, kam chceme umístit tabulku. Např.

11 4. krok: V nabídce Úpravy klepneme na příkaz Vložit jinak.

12 5. krok: Zaškrtneme políčko Trasportovat. Klepneme na tlačítko OK.

13 Náš cíl: A to je všechno. Nashledanou!


Stáhnout ppt "TRANSPOZICE TABULEK Zadání úkolu: Převeďte řádky buněk v tabulce na sloupce a naopak, tzn. otočte tabulku o 90 stupňů."

Podobné prezentace


Reklamy Google