Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika."— Transkript prezentace:

1 Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika Ročník 4.4. Datum vytvoření7. 12. 2013 Anotace Výklad nové látky -seznámení s použitím filtrů -prezentace Metodický pokynprezentace je určena jako výklad do hodiny i jako materiál k samostudiu Pokud není uvedeno jinak, použitý materiál je z vlastních zdrojů autora. Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

2 FILTRY

3 Filtry jsou nedílnou součástí při zpracování velkého objemu dat, Takovým objemem jsou stovky řádek, S jejich pomocí si můžeme zobrazit pouze data, která nás zajímají, Všechna ostatní data dočasně zmizí (samozřejmě zůstávají součástí tabulky).

4 FILTRY Na příkladu z výroby si ukážeme, jak s filtry pracovat, Naším úkolem bude data filtrovat tak, aby v tabulce zůstaly pouze ty řádky, jejichž hodnoty nás zajímají.

5 FILTRY Ještě předtím, než nastavíme pro data filtr, musíme kliknout někam do oblasti dat, Následně na kartě „Data“ vybereme tlačítko „Filtr“, Poté se v záhlaví sloupců objeví u každého názvu sloupce tlačítko pro nastavení filtru.

6 FILTRY Pokud budeme chtít data filtrovat např. podle parametru „Produktivní/Neproduktivní“, klikneme na tlačítko v této buňce, Následně se objeví okno, v němž zrušíme zaškrtnutí u „Neproduktivní“ a potvrdíme tlačítkem „Ok“, Po potvrzení zůstanou v tabulce pouze data, která mají ve sloupci „Produktivní/Neproduktivní“ pouze hodnotu „Produktivní“.

7 FILTRY Když budeme potřebovat vrátit data do původního stavu, klikneme opět na tlačítko v buňce, kde jsme předtím nastavili filtr, Kliknutím zaškrtneme zpátky dané políčko a potvrdíme, Pokud máme data filtrována podle jedné položky, můžeme k danému filtru přidat stejným způsobem další, V případě potřeby filtrování dat na základě data, vybereme z nabídky volbu „Filtry kalendářních dat“, Dále můžeme z nabídky vybrat časové kritérium.

8 FILTRY Podobně na tom budeme při filtrování číselných hodnot, Z uvedené nabídky vybereme „Filtry čísel“ a dále vhodné kritérium.

9 FILTRY Pokud budeme chtít zobrazit řádky s osobním číslem z intervalu 3 000-4 000, vybereme z uvedené nabídky volbu „Mezi“ a do krajních mezí napíšeme uvedené hodnoty.

10 FILTRY Stejně jako jsme nastavili filtrování dat, můžeme tuto funkci také vypnout, Na kartě „Data“ klikneme na tlačítko „Filtr“, Tím tuto funkci vypneme a vrátíme data do původní podoby, Tlačítka pro nastavování filtrů po vypnutí funkce zmizí.


Stáhnout ppt "Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0028 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_254 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika."

Podobné prezentace


Reklamy Google