Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký."— Transkript prezentace:

1 Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký

2 Osnova kurzu Projekty EU * 6. a 7. RP, * strukturální fondy, * sociální fondy. Zámořské projekty.

3 Projekty EU Přehled existujících projektů: 6. RP, 7. RP, strukturální fondy, sociální fondy. Kurz bude zaměřen na projekty určené pro vědu a výzkum, tedy především na projekty 6. a 7. RP. Cíle projektů. Typy projektů (sítě excelence, integrované projekty, …).

4 Projekty EU – návrh projektu Návrh projektu. Obhajoba projektu. Poněkud problematické: ve VV projektech EU je úspěch založen často na síle partnerských organizací a samozřejmě vědeckém výkonu pracoviště.

5 6.RP – Co je to? Co je to 6. RP?: 6.RP je rámcový program Evropského společenství pro výzkum, technologický rozvoj a demonstrace. U takových projektů je nutné sestavit tým z organizací různých evropských států.

6 6.RP – podporované oblasti Vědy o živé přírodě, genomika a biotechnologie pro zdraví Technologie informační společnosti Nanotechnologie a nanovědy, inteligentní multifunkční materiály, nové výrobní procesy a zařízení Letecký a kosmický výzkum …

7 6.RP – Typy projektů Sítě excelence (NoE) Integrované projekty (IP) Programy prováděné společně několika členskými zeměmi EU Specifické projekty cílově orientovaného výzkumu (STREP) a specifické projekty cílově orientovaných inovací (STIP) Koordinační akce (CA) …

8 6.RP - Hodnocení Projekty mohou projít jedno nebo dvoustupňovým procesem hodnocení. Po přijetí projektu je podepsána smlouva. Obecně je možné říci, že organizace z nově přijatých zemí EU mají velmi malou šanci účastnit projektu v 6.RP.

9 Zámořské projekty Především projekty USA NSF (National Science Foundation). Vypracování ukázkového projektu. Účastník ze země mimo USA musí hledat partnera z USA.


Stáhnout ppt "Projekty EU a zámoří (6. RP, strukturální fondy, sociální fondy, DPH u projektů s dotací EU) Michal Krátký."

Podobné prezentace


Reklamy Google