Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV."— Transkript prezentace:

1 ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV ZA ÚČELEM PREZENTACE OBORU ELEKTROTECHNIKA A AUTOŘI SOUHLASÍ S JEJICH POUŽITÍM PRO UVEDENÉ ÚČELY. Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035

2 Osnova Kdo to je a co dělá. Nástroje, které používá. Prostředí, v němž pracuje. Vzdělání, které musí mít. Firmy, v nichž se uplatní v regionu. Elektrotechnika na SPŠ Ostrov.

3 Kdo je to a co dělá Zajišťuje správnou funkci elektrických a elektrotechnických zařízení např.  silnoproudé a slaboproudé elektrotechniky  spotřební a domácí elektroniky  kancelářské a automatizační techniky  sdělovací a zabezpečovací techniky  telekomunikací, řídicích a elektronických systémů. Zjišťuje a odstraňuje jejich závady a poruchy.

4 Kdo je to a co dělá Revize a údržba elektrotechnických zařízení Opravy,měření a následné uvádění zařízení do provozu. Vytváří technickou dokumentaci. Sleduje novinky v oboru a analyzuje získané technické informace. Řídí technologické procesy a celky v elektrotechnice a energetice. Obsluhuje elektrická zařízení.

5 Kdo je to a co dělá

6

7

8 Bližší identifikace - Národní soustava povolání Uvádí obory : Elektrotechnik Energetik

9 Nástroje, které používá Počítače se sofistikovanými programy - virtualizace a měření elektrických zařízení a systémů Endoskopické systémy. Měřící přístroje - zkoušečky, analyzátory, detektory, pájky, vrtačky, brusky a frézy. AKU nářadí - šroubováky, kleště, klíče a ráčny, kladivo, pilníky, metr, nože a nůžky, izolační pásky, lampy a svítilny, inbusy, pinzety a háčky, protahovací struny.

10 Nástroje, které používá

11

12

13 Prostředí, v němž pracuje Závisí na konkrétní činnosti. Provozní podmínky – např. v domech, bytech, firmách a na stavbách s větší prašností a hlučností V továrnách a energetických budovách - na zařízení souvisejícím se zvýšenou nečistotou ve venkovním i vnitřním prostředí. Na velínu- s PC a s větší psychickou zátěží. Ve všech případech je nutné dbát na bezpečnost.

14 Prostředí, v němž pracuje

15

16

17 Vzdělání, které musí mít Elektrikář - 3leté studium zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním výučního listu. Elektrotechnik - 4leté studium zakončené státní maturitní zkouškou. Elektroinženýr - 5leté studium zakončené státní závěrečnou zkouškou se získáním titulu Ing.

18 Kalora, a.s., Cheb SEF s.r.o., Sokolov BONNEL TECHNOLOGIE s.r.o., Cheb ELROZ a.s., Plesná Sokolovská uhelná a.s., Sokolov Petr PAVLAS – EREGA, Karlovy Vary Elektro S, Ostrov DSS s.r.o., Svatava Firmy, v nichž se uplatní v regionu

19 Elektrotechnika na SPŠ Ostrov Elektrotechnika 26-41-M/01 zaměření slaboproudá nebo silnoproudá Technické lyceum 78-42-M/01 od 3. ročníku volbou bloku elektrotechnika Informační technologie 18-20-M/01 první dva roky studia elektrotechnika Autotronik 39-41-L/01 - zaměření elektrická a elektronická příslušenství aut


Stáhnout ppt "ELEKTROTECHNIK MATERIÁL VZNIKL VE SPOLUPRÁCI SPŠ OSTROV A ZŠ KARLOVY VARY, TRUHLÁŘSKÁ 19, PŘÍSP.ORG. POUŽITÉ FOTOGRAFIE JSOU VYTVOŘENY PRACOVNÍKY SPŠ OSTROV."

Podobné prezentace


Reklamy Google