Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Atmosférické fronty.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Atmosférické fronty."— Transkript prezentace:

1 Atmosférické fronty

2 Atmosférická fronta Atmosférická fronta je rozhraní, které od sebe odděluje vzduchové hmoty různých fyzikálních vlastností.

3

4 Teplá fronta

5

6 Studená fronta

7 Teplá okluze

8 Studená okluze

9 Okluzní fronta

10 Teplá fronta Rozhraní mezi ustupující chladnou
vzduchovou hmotou a přicházejícím teplým vzduchem. Studený vzduch je těžší, udržuje se u země, přicházející teplý vzduch vyklouzává do vyšších vrstev atmosféry. Přináší dlouhodobé srážky, rychlost postupu fronty je relativně malá – 30km/h.

11 Teplá fronta

12 Studená fronta Rozhraní, kdy na místo teplé vzduchové
hmoty přichází studený vzduch a vytlačuje ji vzhůru. Studené fronty mohou být 1. druhu (především v zimě, pomalejší, trvalejší srážky) a 2. druhu (častěji v létě, rychlejší, intenzivnější bouřky, nárazovitý vítr).

13 Studená fronta

14 Okluzní fronta Okluzní fronta vzniká spojením teplé a studené fronty.
Spojuje prvky počasí obou front. Teplá okluzní fronta - vzniká spojením teplé a studené fronty, přičemž vzduchová hmota za studenou frontou je teplejší než vzduchová hmota před teplou frontou. U zemského povrchu je teplá fronta (viz obr.). Studená okluzní fronta - vzniká spojením teplé a studené fronty, přičemž vzduchová hmota za studenou frontou je studenější než vzduchová hmota před teplou frontou. U zemského povrchu je studená fronta.

15 Teplá okluze

16 Studená okluze


Stáhnout ppt "Atmosférické fronty."

Podobné prezentace


Reklamy Google