Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

směry rozvoje podnikání v sociální sféře

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "směry rozvoje podnikání v sociální sféře"— Transkript prezentace:

1 Projekty podnikání v sociální sféře Charita Kolomyjsko -Černivecké diecéze

2 směry rozvoje podnikání v sociální sféře
- Relaxačně-rehabilitační farma „Kovčeh“ - výroba ekologických moštů - zřízení Hostelu

3 Relaxačně-rehabilitační farma „Kovčeh“
Farma produkuje ovčí brynzu, maso, matrace a med. Ve stádiu vývoje je budování jezera na pozemku farmy. Tento projekt je velmi důležitý a zároveň největší ve sféře podnikání naší organizace, ale kvůli nedostatku prostředků se nemůže stát samostatným. Novým směrem rozvoje farmy je včelařství a zdravotní terapie.

4 Historie Relaxačně-rehabilitační farma „Kovčeh“ je projektem BF Charity Kolomyjsko Černivecké diecéze za podpory partnerské organizace Arcidiecézní charity Olomouc z České republiky a s požehnáním biskupa Kolomyjko-Černivecké diecéze Mikolaje Simkajla. Oficiální otevření proběhlo 27. října Hlavním cílem farmy je rehabilitace dětí se specifickými potřebami pomocí speciálních metod, šíření ekologické kultury a u mladší generace osvojení citlivějších postojů k přírodě. Již po prvním roce existence se farma rozrostla. V roce 2012 chovala 200 ovcí a 6 koní. Významnou roli při vzniku, plánování aktivit a při práci na farmě sehráli naši partneři z Arcidiecézní charity Olomouc a Charity Slovensko. Také je třeba uvést, že v současnosti je naším hlavním podporovatelem starosta vesnice P´jadnyky Roman Romanovyč Sikorskyj, který je důkladně obeznámen s potřebami farmy. Nyní je na pozemku farmy paseka a jezero. V blízké budoucnosti chceme uspořádat festival národních řemesel a tradiční kuchyně, pomoci tak zastavení úpadku tradic. Plánem pracovníků farmy je organizace kroků k popularizaci všeho, co je spojeno s Ukrajinou.

5 Cíle rehabilitace dětí se specifickými potřebami
šíření ekologické kultury u mladší generace a osvojení si citlivějších postojů k přírodě Vytvoření podnikání v sociální sféře pro udržitelnost projektu.

6 oblasti Ovioterapie Apiterapie Letní odpočinkové tábory
Hipoterapie Ovioterapie Apiterapie Letní odpočinkové tábory Volný čas pro hosty Lovení ryb Letní filmová představení Dětské hřiště Ergoterapie Výuka ekologického chování Rozvoj podnikání v sociální sféře Rozvoj dobrovolnictví

7 Co jsme již vykonali Vybudovali jsme velký seník, stání pro 6 koní, vybetonovali 300 m2 základů, zpevnili cesty a postavili silnici k farmě a skladům, postavili jsme centrální vodovod. Vykopali jsme jezero.

8 Co je třeba udělat dokončení jezera a zpevnění okolí hlínou – 4 000,00 € výstavba kůlny pro zásoby dřeva € štukatérské práce ve stájích, seníku € výstavba wc a šaten – € rekonstrukce prostor pro včelařství – € plán zemních prací a výsadba zeleně – € výměna starého střešního pokrytí za nové (pozinkované) – €

9 Moštárna Moštovací zařízení pracuje úspěšně již tři roky a poskytuje práci třem osobám s nízkými příjmy. Při této činnosti získáváme ovocné šťávy nejen pro charitativní zařízení, ale za malý poplatek je můžeme nabízet i dalším spotřebitelům. Letos jsme získali certifikát státní potravinářské inspekce, který potvrzuje vysokou kvalitu našich produktů. V současné době vlastníme jediné certifikované moštovací zařízení v celé oblasti. Celý projekt je stále ve fázi vývoje, ale i tak již je ekonomicky soběstačný.

10 Hostel Nutnost vybudování hostelu spočívá v pokrytí ubytovací potřeby našich návštěv. Tuto poptávku musí naše organizace pokaždé řešit buď s pomocí dárců nebo dobrodinců. Maximálně využíjeme celý existující pozemek, jehož plocha zatím není využita celá. Na základní opravy budovy je potřeba €. Za zmíněné náklady bude zrekonstruováno 5 pokojů, v nichž může být ubytováno až 25 osob. Výnosy z provozu navíc opět přispějí na sociální projekty.

11 závěr Projekty sociálního podnikání jsou jedny z nejdůležitějších při rozvíjení naší organizace, protože stát po mnoho let pouze prohlašuje odpovědnost za sociální zabezpečení občanů, ale počet chudých každým rokem vzrůstá. Tyto projekty podpoří rozvoj institučních zařízení, umožní jim být méně závislými na finančních prostředcích dárců. Pomůže pokrýt provozní náklady spojené s činností organizace. Pozitivní zkušenost z realizace těchto projektů dá podnět dalším nevládním organizacím a Charitám, které se budou muset dříve nebo později vydat stejnou cestou.

12 Kontaktujte nás Івано – Франківська обл. м.Коломия Вул. Петлюри 98
Тел , . Site: – kolomyya.org


Stáhnout ppt "směry rozvoje podnikání v sociální sféře"

Podobné prezentace


Reklamy Google