Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Milan Babický Štěpán Barák.  Cíl: Hlavním cílem je definovat ubytovací zařízení a seznámit studenty s tímto tématem  Metodika: Seznámení se s tématem.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Milan Babický Štěpán Barák.  Cíl: Hlavním cílem je definovat ubytovací zařízení a seznámit studenty s tímto tématem  Metodika: Seznámení se s tématem."— Transkript prezentace:

1 Milan Babický Štěpán Barák

2  Cíl: Hlavním cílem je definovat ubytovací zařízení a seznámit studenty s tímto tématem  Metodika: Seznámení se s tématem a zpracování základních a důležitých informací z tématu  Klíčová slova: ubytování, zařízení, hotel, pension

3  slouží k přechodnému ubytování hostů mimo místo jejich trvalého bydliště  budují se společně s odbytovými středisky, které poskytují služby stravovací a společensko – zábavní nebo se budují jako samostatné UZ ( chatová osada, kempy)

4  veřejné UZ- objekty, kde je veřejnosti poskytováno za úhradu přechodné ubytování a služby s ním spojené  ubytovací objekt - samostatně stavebně oddělené uzamykatelná část UZ (chata, srub, bungalov)  ubytovací část zahrnuje pokoje hostů a vstupní prostory pro příjem (recepce, vrátnice)  odbytová část jsou prostory ve kterých je zabezpečeno stravování a spol.- zábavní služby

5 -podle 3 kritérií 1) podle způsobu výstavby  pevné – hotely, motely  částečně pevná – montované chaty  přenosná – stany  pohyblivé – lůžkové a lehátkové vozy, obytné přívěsy

6 2) podle časového využití  celoroční  sezónní 3)podle kategorií  na tradiční – hotely, penziony, hostely  doplňkové – chaty, kempy, ostatní zařízení, které poskytují služby 9 měsíců v roce  ostatní – studentské koleje, domovy mládeže

7 UZ se dělí podle druhu vybavení, úrovně a rozsahu poskytovaných služeb do kategorií:

8

9

10  Hotel  Hotel garni  Depandace  Motel  Botel  Penzion

11  Turistické ubytování  Hostel  Ubytovna  Chatová osada  Kulturně-historické objekty

12  Recepční - provádí registraci hostů - péče o hosta - dodržuje zásady chování - kontrola dokladů - znalost alespoň 2 světových jazyků - dodržování platných cen

13  Žurnalistka - vede hotelový deník a účty hostů - vede přehled o využití lůžkové kapacity - vyhotovuje účty hostů a odpovídá za správnost účtovaných cen

14  F&B manažer - řídí personál hotelu - stará se o skladování zásob - spolu s manažerem odpovídá za provoz podniku za vyhlášky a směrnice - strava a nápoje

15  Fakturantka - odpovídá za správnou fakturaci všech služeb - vede knihu faktur - zpracovává hotelové faktury

16  Cs.wikipedia.org   HOUŠKA, Petr. Klasifikace ubytovacích zařízení jako způsob podpory kvality služeb v cestovním ruchu. Praha : Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, c2007. ISBN

17


Stáhnout ppt "Milan Babický Štěpán Barák.  Cíl: Hlavním cílem je definovat ubytovací zařízení a seznámit studenty s tímto tématem  Metodika: Seznámení se s tématem."

Podobné prezentace


Reklamy Google