Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3. Cíl dnešní hodiny  Zjistit z jakých částí se skládá výčepní zařízení  Znát různé způsoby čepování piva.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3. Cíl dnešní hodiny  Zjistit z jakých částí se skládá výčepní zařízení  Znát různé způsoby čepování piva."— Transkript prezentace:

1 VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3

2 Cíl dnešní hodiny  Zjistit z jakých částí se skládá výčepní zařízení  Znát různé způsoby čepování piva používané u nás  Vyznat se v nejčastějších chybách při čepování piva

3 Co se dále dozvíme?  Jaký plyn je v tlakových bombách  Že se točí kolotoč nebo zmrzlina, pivo se čepuje.  jak načepovat čochtana  Podíváme se na videa s mistrem světa v čepování piva.

4 Výčepní zařízení

5 Tlakové zařízení  Tvorba přetlaku  Dříve vzduch  Dnes CO2, N2, biogon

6 Redukční ventil Skládá se z:  Manometrů  Přípojky k tlakovému zařízení  Přípojky k hadici  Regulačního šroubu  Uzavíracího ventilku

7 Pivní potrubí a hadice  Nutná pravidelná sanitace!

8 Narážecí hlavice

9 Výčepní stolice  Jsou v ní zabudované výčepní kohouty (pípy )

10 Čepování piva Pozor! Správně se říká „čepovat“ nikoliv „natočit“ Existují různé způsoby čepování piva. Jednotlivé pivovary doporučují způsob čepování pro to jejich pivo. V ČR obliba vysoké a husté pěny.

11 Způsoby čepování piva  U nás nejčastější:  Na hladinku – na jednou  S čepicí – na dvakrát nebo třikrát Vždy by sklenice měla být pod úhlem 45°a pivo by mělo téct po stěně sklenice. Sklenice by měla mít teplotu piva. cepovani-piva-pro-pokrocile

12 Další způsoby čepování piva  Mlíko – pouze pěna.  Čochtan – anglický styl, bez pěny.  Šnyt (košt) – malé pivo v půllitru, pro degustace.

13 Chyby při čepování piva  spatne-cepovani-piva spatne-cepovani-piva Další chyby:  Namrazené sklenice  Pivo moc pění  Pivo málo pění  Pivo moc studené nebo teplé

14 Chyby piva (z videa)  Špatné umytí sklenice  Voda ve sklenici  Pohybování se sklenicí v průběhu čepování  Podmíráky  Nedostatečná sanitace (špinavé trubky)


Stáhnout ppt "VÝČEPNÍ ZAŘÍZENÍ, ČEPOVÁNÍ PIVA Stolničení, KC3. Cíl dnešní hodiny  Zjistit z jakých částí se skládá výčepní zařízení  Znát různé způsoby čepování piva."

Podobné prezentace


Reklamy Google