Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací."— Transkript prezentace:

1 Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Sloh Výukový materiál slouží jako výklad učiva Dopis a obsahuje zadání slohových úkolů. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Dopis a)Osobní b)Úřední

3 Dopis osobní (soukromý) Rozmanitost Slova hovorová, citově zabarvená

4 Náležitosti Oslovení Pozdrav Sdělení Přání Poděkování Dbáme na úpravu

5 Dopis úřední Spisovný Stručný Jasný Uspořádaný Adresát v záhlaví (levý horní roh) Odesílatel – pravý dolní roh - žádosti, objednávky, reklamace

6 Zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Family _Portrait_.jpg?uselang=cs http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Family _Portrait_.jpg?uselang=cs [cit. 1.11.2012, autor: Eric Ward] KRAUSOVÁ, Z. – TERŠOVÁ, R.: Český jazyk 6. 1 vyd. Plzeň: Nakladatelství Fraus. 2003. ISBN 978-80-7238-775-5


Stáhnout ppt "Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací."

Podobné prezentace


Reklamy Google