Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat komunikaci?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat komunikaci?"— Transkript prezentace:

1 Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat komunikaci?

2 Zajímá vás, jak opravdu funguje komunikace mezi lidmi? Chcete vědět, jak média komunikují se svými čtenáři/posluchači/diváky? A jestli a jak to jde i naopak? Chcete proniknout do tajů umělecké komunikace různých forem? Zajímá vás, jaké specifické problémy řeší interkulturní a institucionální komunikace?

3 Přihlaste se na nový obor KOMUNIKAČNÍ STUDIA na Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci

4 Centrálními problémy komunikačních studií jsou KOMUNIKACE – INTERAKCE – SPOLEČNOST a zabývají se tedy tématy jako např.: analýza (de)kódování gesta chat implicitní čtenář interkulturní komunikace internet interpretace jazyk jednání komunikační strategie konotace kooperace manipulace metafora mimika pragmatika proxemický tanec rituály sdílení sémiotika sociální sítě spam symboly texty a kontexty

5 Povinné kursy jsou zaměřeny především na: porozumění komunikaci (Teorie komunikace, Sémiotika, Filosofie komunikace), možnostem její analýzy (Metody a techniky výzkumu v komunikačních studiích, Komplexní analýza komunikačního procesu a textu) a jejím dějinám (Historické proměny komunikace). Volitelné kursy jsou strukturovány do bloků tvořených tematicky spřízněnými kursy, zaměřenými na specifickou problematiku:

6 interpersonální komunikace (Sociální komunikace, Sociální psychologie, Pragmatika, Neverbální komunikace, Jazyk a kognice a Psychologie komunikace) mediální komunikace (Teorie mediální komunikace, Základy mediálních studií, Mediální studia, Kritická teorie diskursu atd.) umělecké komunikace (Specifika literární komunikace, Teorie obrazu a vizuální komunikace, Audiovizuální komunikace, Hudební sémiotika, Obecná intermediální naratologie) praktických dovedností a aplikací (Komunikační dovednosti, Rétorika, Interkulturní komunikace, Politická komunikace, Institucionální komunikace, Usuzování a argumentace)

7 Více informací o oboru a přijímacích zkouškách najdete na www.komunikacni-studia.cz Těšíme se na vás!


Stáhnout ppt "Chcete studovat kulturu jinak? Chcete studovat komunikaci?"

Podobné prezentace


Reklamy Google