Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

TWILIGHT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "TWILIGHT."— Transkript prezentace:

1 TWILIGHT

2 Knížky Stephenie Meyer

3 TWILIGHT Bella Swanová se stěhuje z Phoenixu v Arizoně, aby žila se svým otcem ve městě Forks ve Washingtonu a umožnila tak své matce cestovat s jejím novým manželem, hráčem nižší baseballové ligy. Poté, co se Bella přestěhuje do Forks, potkává tajemného, pohledného mladíka, Edwarda Cullena, který ji proti vlastní vůli velmi přitahuje. Nakonec Bella poznává, že Edward je členem rodiny upírů, která raději pije krev zvířat než lidskou krev. Edward a Bella se do sebe zamilují, ale James, sadistický upír z jiného klanu upírů, je posedlý stopováním Belly. Edward a ostatní z rodiny Cullenů Bellu ochraňují. Bella uteče do Phoenixu do Arizony, kde je podvedena Jamesem, který se ji pokouší zabít a dostává se s ním do konfrontace. Bella je vážně zraněna, ale Edward ji zachrání a vrací se společně zpět do Forks, James je mrtev.

4 NEW MOON Edward a jeho rodina opouští Forks, protože Edward věří, že ohrožuje Bellin život. Bella upadá do hluboké deprese, až do doby, kdy se začne rozvíjet silné přátelství mezi ní a Jacobem Blackem, který, jak Bella zjišťuje, má schopnost přeměnit se ve vlka. Jacob a ostatní vlci jeho kmene musí Bellu chránit před Victorií, upírkou, která se snaží pomstít smrt svého druha Jamese, zabitím Belly. Dojde k nedorozumění, díky kterému Edward uvěří, že Bella je mrtvá. Rozhodne se proto spáchat sebevraždu ve Volteře, Itálii, ale zastaví ho Bella, doprovázená Edwardovou sestrou, Alice. Setkávají se s Volturiovými, mocným klanem upírů, a jsou propuštěni pouze za podmínky, že se Bella v blízké budoucnosti promění v upíra. Bella a Edward se opět shledávají, a ona a Cullenovi se vrací zpět do Forks.

5 ECLIPSE Upírka Victorie (Jamesova družka z prvního dílu "Stmívání") vytváří armádu novorozenců - upírů k souboji s rodinou Cullenových a k zavraždění Belly, jako pomsty. Zatím, Bella je nucena si vybrat mezi jejím vztahem s Edwardem a přátelstvím s Jacobem. Edwardova upíří rodina a Jacobova vlčí smečka spojují síly k úspěšnému zničení Victorie a její armády upírů. Nakonec, Bella dává přednost Edwardově lásce před Jacobem a souhlasí, že si ho vezme.

6 BREAKING DAWN Bella a Edward jsou oddáni, ale jejich svatební cesta se zkracuje, když Bella zjistí, že je těhotná. Její těhotenství postupuje velmi rychle a silně ji oslabuje. Téměř zemře při porodu její a Edwardovi napůl upíří a napůl lidské dcery, Renesmee, Edward však vpraví do Belly svůj jed, aby ji zachránil život a změní ji tak v upíra. Upír z jiného klanu vidí Renesmee a splete si ji s nesmrtelným dítětem. Informuje Volturiovy, o tom, že existence takových bytostí porušuje zákon upírů. Cullenovi shromáždí svědky - upíry, kteří mohou dosvědčit, že Renesmee není nesmrtelné dítě. Po intenzivní konfrontaci Cullenovi a jejich svědci přesvědčí Volturiovy, že dítě nepředstavuje pro upíry nebo jejich tajemství žádné nebezpečí, Volturiovi je nechávají v klidu

7 Půlnoční slunce (Midnight Sun)
Podle informací na autorčiných oficiálních stránkách Stephenie zatím nehodlá dopisovat pátý a prý poslední díl upírské ságy - Půlnoční slunce (Midnight Sun). Měl to být Twilight po druhé. Rozdíl by byl v tom, že by to bylo z pohledu Edwarda (Jednička je z pohledu Belly)... Spisovatelka dala své kopie rukopisu svým přátelům a někdo z nich je uveřejnil na internetu. Podle svých slov moc dobře ví o koho se jedná a moc jí to mrzí. Ztratila tak důležité vlákno a příběh zatím nehodlá dopsat.

8 Stephenie Meyer Stephenie Meyerová (* 24. prosince 1973, Hartford, Connecticut, USA) je americká spisovatelka. Vyrůstala ve Phoenixu se svými pěti sourozenci. Je vdaná a má tři syny. Sama psala již jako matka třech ještě ani ne desetiletých kluků. K první knize Stmívání získala inspiraci ze snu. 6. května 2008 vydala román pro dospělé The Host.

9 Robert Pattinson Robert Pattison (* 13. května 1986 v Londýně, Spojené království) je britský herec, muzikant a model. Na konci roku 2008 jste jej mohli vidět v roli upíra Edwarda Cullena ve filmu Stmívání (Twilight), kde si zahrál po boku herečky Kristen Stewart se kterou i žije. Tato role mu takříkajíc přes noc přinesla neskutečnou popularitu a vynesla ho mezi hollywoodskou smetánku.

10 Kristen Stewart-Bella Swan
Kristen Jaymes Stewart (* 9. dubna 1990, Los Angeles, Kalifornie) je americká filmová a televizní herečka. Je známá z filmů Úkryt, Zathura: Vesmírné dobrodružství, Na území žen, Zábavný park, Útěk do divočiny, Prokletí domu slunečnic a Stmívání.

11 Taylor Lautner Taylor Daniel Lautner (* 11. února 1992 v Grand Rapids, Michigan, USA) je americký herec. Proslul svojí rolí Jacoba Blacka ve filmu Twilight (Stmívání).


Stáhnout ppt "TWILIGHT."

Podobné prezentace


Reklamy Google