Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle"— Transkript prezentace:

1 Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle
Vermikompost Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle

2 Žížaly jde perfektně využít ke kompostování, jde o tzv
Žížaly jde perfektně využít ke kompostování, jde o tzv. vermikompostování. Touto cestou zcela zdarma získáte to nejlepší hnojivo pro vaše rostliny - VermiKompost. Jde o přírodní substrát bohatý na minerální látky, enzymy (stimulátory růstu) a živiny.

3 Vermikompost zlepšuje strukturu a vývoj kořenového systému
obohacuje půdu o mikroorganismy při použití na zahrádce přitahuje žížaly, které jsou hluboko v půdě zlepšuje retenci půdy (schopnost zadržet vodu) podporuje klíčení, růst a výnosy plodin, až o 20 % zlepšuje fyzikální strutkuru půdy objem kompostovaného materiálu se zmenší krát, přičemž doba jeho zpracování žížalami se sníží 4 násobně oproti kompostování bez užití žížal rostliny můžete sadit přímo do VermiKompostu, nemusíte mít strach, že by je to poškodilo

4 Eisenia fetida - Žížala hnojní
Druhy žížal Eisenia fetida - Žížala hnojní Tzv. hnoják se nejčastěji využívá jako návnada k rybaření. Velmi vhodná je ke kompostování. Denně pozře potravu rovnající se polovině své váhy. Dorůstá 13 cm a váhy 0,5 g. Kalifornský příbuzný tohoto druhu se hodí ke kompostování, k likvidaci biologických odpadů, na výrobu bio hnojiva VermiKompostu. Oba tyto druhy se dobře a rychle množí.

5 Dendrobaena veneta - Evropská dešťovka
Větší druh než žížala hnojní, ale menší než kanadská rousnice. Dendrobeana je vhodná jak k rybaření, tak i ke kompostování a krmení zvířat. Nevýhodou je, že se pomalu množí a konzumuje kompost pomaleji než druh předešlý. Denně pozře potravu rovnající se polovině své váhy. Dorůstá do 15 cm a váhy 2,5 g.

6 Eudrilus eugeniae - Africká dešťovka
Velká žížala a prakticky největší vhodná žížala ke kompostování. Velmi vhodná je k rybaření, kompostování i krmení zvířat. Množí se velmi rychle. Tento druh je velmi aktivní a při podráždění skáče a mrská se. Denně pozře potravu rovnající se polovině své váhy. Dorůstá do 20 cm a váhy 4,5 g.

7 Žížaly

8 Vermikompostér


Stáhnout ppt "Aneb recyklujeme se žížalami snadno a rychle"

Podobné prezentace


Reklamy Google