Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Robotický exoskelet Robotický exoskelet z University of Michigan pro pacienty po úrazu končetin.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Robotický exoskelet Robotický exoskelet z University of Michigan pro pacienty po úrazu končetin."— Transkript prezentace:

1 Robotický exoskelet Robotický exoskelet z University of Michigan pro pacienty po úrazu končetin

2 Exoskelety v rehabilitaci a fyzioterapii
Do současnosti „pouze nadefinované pohyby chůze počítačem řízené

3 Michiganský projekt Pohyb exoskeletu na základě snímání elektrických impulsů z nervových zakončení daných svalových skupin. V současnosti zkoumají pohyb na základě snímání EEG pomocí husté sítě elektrod a převedení na pohyb. Nositel je schopen během 30-ti minut se naučit ovládat exoskelet a během 3-4 dnů, se s nervovým systémem lépe sehraje a chůze je poté plynulá.

4 Využití Kdy bude technologie dostupná?
Po úrazech končetin, možné použití i u míšních lézí při snímání EEG Nelze užít u neurodegenerativních onemocněních(ALS, RS)??? Kdy bude technologie dostupná? Exoskeleton zatím testují pouze na zdravých lidech. V roce 2008 započalo testování na postižených pacientech Použití v praxi zatím nemožné z důvodu nutnosti zdroje stlačeného vzduchu

5 Prototyp exoskeletu dolní končetiny
Prototyp exoskeletu dolní končetiny. Elektrody snímají impulsy z elektrod přiložených ke končetině, odtud jdou svazkem drátů do počítače aby se vrátily ve formě pokynů pro obsluhu pneumatického systému.

6 Zdroje ns.umich.edu


Stáhnout ppt "Robotický exoskelet Robotický exoskelet z University of Michigan pro pacienty po úrazu končetin."

Podobné prezentace


Reklamy Google