Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ateliér Příroda aneb Land Art v Českém ráji. Co je Land Art  Land art vznikl jako umělecký směr ve druhé polovině 60. let v USA.  Termín, vytvořený.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ateliér Příroda aneb Land Art v Českém ráji. Co je Land Art  Land art vznikl jako umělecký směr ve druhé polovině 60. let v USA.  Termín, vytvořený."— Transkript prezentace:

1 Ateliér Příroda aneb Land Art v Českém ráji

2 Co je Land Art  Land art vznikl jako umělecký směr ve druhé polovině 60. let v USA.  Termín, vytvořený zkrácením označení „ landscape art “= krajinné umění.  Souhrnné pojmenování uměleckých děl pracujících s krajinou a vytvářených v krajině.  Krajina je používána jako materiál, součást artefaktu i místo jeho prezentace.  Skulptury tedy nejsou umístěny v přírodě, ale příroda je jejich neoddělitelnou součástí.  Landartová tvorba má nevyhnutelně pomíjivý charakter, díla jsou často umístěna v odlehlých lokalitách a po dokončení ponechávána svému osudu. Jediným svědkem bývají fotografie.

3 A jak tvořili naši účastníci programu?

4

5

6

7

8

9 „Abyste mohli dělat věci jinak, musíte je jinak i vidět“ Paul Allaire


Stáhnout ppt "Ateliér Příroda aneb Land Art v Českém ráji. Co je Land Art  Land art vznikl jako umělecký směr ve druhé polovině 60. let v USA.  Termín, vytvořený."

Podobné prezentace


Reklamy Google