Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ",,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,"— Transkript prezentace:

1

2 ,,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje, aby obohatil i za cenu zkreslení naše procesy vnímání. Op-artové obrazy proto klamou, vibrují, vytvářejí iluzi pohybu, moarové efekty apod. Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje, aby obohatil i za cenu zkreslení naše procesy vnímání. Op-artové obrazy proto klamou, vibrují, vytvářejí iluzi pohybu, moarové efekty apod. Victor VASARELY

3 ,,Optické umění‘‘ se rodí v druhé polovině 50. let 20. století v Evropě. V polovině let 60. se ujímá v USA – výstava Reagující oko, 1965. Op art nutí diváka zúčastnit se a uvědomit si proces vnímání a myšlení, dešifrovat iluzorní povahu skutečnosti. Jen tak se stává úplným dílem. Op art nutí diváka zúčastnit se a uvědomit si proces vnímání a myšlení, dešifrovat iluzorní povahu skutečnosti. Jen tak se stává úplným dílem.

4 5O V. Vasarely, Vega-Gyongiy 2

5 51 B. Riley, Current

6 Představitelé: Bridget RILEY Victor VASARELY Richard ANUSZKIEWICZ Larry POONS Philip TAAFFE Peter SCHUYFF a další


Stáhnout ppt ",,Prožít umělecké dílo je důležitější než mu rozumět‘‘ Veškeré umění spoléhá do jisté míry na optické iluze. Op art s těmito jevy bezprostředně pracuje,"

Podobné prezentace


Reklamy Google