Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku. 2011- 3.5.2014 - pokusy o reedici prvního dílu - snaha o gastroakce na Slovácku.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku. 2011- 3.5.2014 - pokusy o reedici prvního dílu - snaha o gastroakce na Slovácku."— Transkript prezentace:

1 Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku

2 pokusy o reedici prvního dílu - snaha o gastroakce na Slovácku

3 myšlenka, nadšení, obavy - zásobník receptů - Slovácké muzeum - Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická vouchery, e-shopwww.slovackakucharka.cz

4 tisková konference v restauraci Hotelu Koníček - představení myšlenky Co je to voucher? Poukaz „ Já papír nechcu, dojdu si až pro kuchařku“

5 Do nemalý cíl – za necelých 6 týdnů prodat voucherů – barevných papírů s příslibem kuchařky Propagace – tisk, televize, videa, FB, rozhlas,… První prodané vouchery - první vlaštovky na e-shopu - objednávky z USA, Austrálie, Rumunska - větší objednávky z měst, obcí a mikroregionů Obrovská podpora jedinců i organizací a sdílené nadšení.

6 NADŠENÍ X NEJISTOTA V červnu jsme nelenili, byť byl výsledek nejistý. Vouchery se prodávaly a my jsme plánovali koncepci kuchařky, hledali chybějící recepty, objížděli babičky a tetičky (ne naše). A to i přesto, že byla možnost, že to všechno děláme do šuplíku. Po očku, se zatajeným dechem jsme sledovali jak nám každým dnem rostou čísla. - velké objednávky od našich dlouholetých partnerů

7 Půjdeme do barvy naše naděje na úspěch a nadšení bylo tak veliké, že jsme začali uvažovat o barvě. Na rozdíl od prvního dílu, který má jen barevnou přílohu jsme se rozhodli, že snížíme počet stran o jeden arch a vydáme kuchařku v barvě. V nákladu ks – prodáno 870 ks

8 Do prodaných voucherů Pro velký zájem prodej voucherů prodloužen do

9 OBROVSKÝ ZÁVAZEK Je to tady. Všechno co jsme doposud jen slibovali, teď musíme zrealizovat. Tváře těch, kteří nám věří a kteří nás podporují Chybí recepty - poklady ze Žítkové, p. Trtková Vše, co je připraveno spustit vše musí šlapat podle plánu První vaření na hotelovce první nasvícení a focení klaplo První videorecepty na webovky První texty k jednotlivým kapitolám

10

11 Barevná fotka u každého jídla? Nesmysl! Ne. Realita. Prázdniny, dovolené, nemoci, další problémy…. Vařit budou profíci v profi kuchyních - omyl – dovolená! Nezvládneme – Zvládneme! U nás nebo u vás v kuchyni? Kdo bude vařit? My všichni! Mimo to stále běží Propagace na všech frontách – www, FB, Strážnice Komunikace s veřejností – pomoc při výběru obálky Natáčení dalších videoreceptů Návštěva u cukrářky paní Haldové – foto recept

12 VAŘÍME Recepty – záklechtka, zátřepka, báleše, opluskance, olévance, vrany, piery a jiná slovácká slovíčka, pod kterými se skrývají různé záludnosti „Nevíme jak na to! Dojdi pro babičku“ a přítel na telefonu Neuvěřitelně rychlé. Neuvěřitelné kombinace surovin s úžasným výsledkem

13 VAŘÍME Všechno se nám podařilo až na dva recepty A pak už se vařilo a péklo v grafickém studiu Joker. Také se u toho řádně zapotili, občas jim lezla pára z uší a tvářili se, jako když se spálí o plech. Desítky korektur, stovky očí a názorů…. Ale i jim se dílo podařilo.

14 K předprodej voucherů zastaven Objednávku výtisku jsme v průběhu 4 měsíců postupně zvyšovali – 1.000, , a nakonec máme ks V předprodeji prodáno téměř 2100 voucherů Chcete i první díl? Vytiskneme i jedničku.

15

16 Renáta Láska a vítr jesenických hor mě odváli z rodného kraje na Slovácko. Do kraje malebného, bohatého a lidu milého. I přesto, že zde žiji už patnáct let, stále mě k slzám dojímají tradice, kroje, cimbál aj zpěv jen tak pro radost, ze srdce čistého a upřímného. Je radost se na vás dívat – ať už pletete košíky, oblékáte kroj, tančíte, zpíváte nebo jen tak rozjímáte nad pohárkem vína. Jste tady doma po celé generace, jste tady rádi a rádi svou radost i lásku ke kraji sdílíte. Jen tu krásu občas nevidíte, a proto jsme tu my „přišlí“, kteří vám říkáme, že je třeba si to své bohatství chránit, uchovávat a předávat dalším generacím. Také z tohoto důvodu se v našich hlavách zrodila myšlenka dalšího dílů slovácké kuchařky s názvem Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku II. Lenka Jednoho krásného dne mě život zavál do srdce Slovácka, aniž bych tušila, že se lehce, tiše a nenápadně stane i srdcem mým vlastním v jakémkoli slova smyslu. Správně chápete, že jsem na Slovácku čistokrevná „náplava“. Pocházím z blíže nejmenovaného regionu s téměř nulovou historií čítající pouze několik mamutů, z regionu bez vlastní identity a jejího případného zbytku rozmázlého střídajícími se vlnami industrializace a přistěhovalectví. Slovácko mi učarovalo. Sluncem, teplem…. Hudbou, písní, tancem…. Barevností a místní odlišností krojů…. Tradicemi…. Šikovnýma rukama řemeslníků stále dodržujících tradiční postupy, materiály a provedení. Ale hlavně mi učaroval zdejší lid. Lidé milí, přívětiví, pohostinní, upřímní, spjatí těmi nejhlubšími a nejpevnějšími kořeny se zdejším krajem DĚKUJEME Za tři týdny prodáno ks, další dotisk ks Slovácko opět nezklamalo - svým nadšením jsme strhly řadu lidí, kteří nám nezištně pomáhali

17 To ještě není konec Ještě chvilku. Prosím. Máme další cíle

18 Do hlavní turistické sezony 2015 chceme: věnovat se celoročně tématu slovácká gastronomie dostat tradiční slováckou kuchyni na jídelní lístky do restaurací pod hlavičkou Chutě a vůně Slovácké kuchyně Certifikovat dané restaurace Iniciovat otevření tradiční slovácké restaurace – jedno základní menu – každý den čerstvé pořádat gastrofestilav Slovácko ve víru barev a chutí v Uh. Hradišti přesvědčit restaurace k nákupu našich surovin/potravin oceněných ochrannou známkou Tradiční výrobek Slovácka – medy, vinné mošty, koláčky, patenty, perníčky, nudle, sušená ovoce,… potažmo další tradiční výrobky z projektu TVS na recepce hotelů jako upomínkové předměty ze Slovácka realizovat pravidelné gastrovečery s tradiční slováckou kuchyní, cimbálem a dobrým vínem – nutná podpora financování cimbálových muzik pořádat kurzy vaření tradiční slovácké kuchyně (SŠPHZ + babičky/tetičky) propagovat certifikované restaurace nejen na webových stránkách, ale i v podobě tištěného propagačního materiálu natáčet další videorecepty z Kuchařky vařit v CzechAmerican TV – Glen Bukač a John Honner přednášet na konferencích zaměřených na gastronomii zapojit tato zařízení do dalších aktivit např. na vinařských stezkách

19 a především spolupracovat napříč celým Slováckem se všemi – tak, jak tomu bylo u zrodu naší kuchařky. Zapojili jsme všechny věkové skupiny, malé i větší soukromé firmy i státní organizace. Spolupracovali jsme se školstvím i dalšími vzdělávacími zařízeními. Otevřeli jsme náruč jednotlivcům, nadšeným dobrovolníkům a dalším podporovatelů, kteří s námi vařili, fotili a pomohli nám radou. Strhli jsme na svou stranu média, která dělala propagaci bez nároku na honorář…. Tak chceme spolupracovat

20 Věřím, že na Slovácku ještě „napečeme“ řadu zajímavých projektů a produktů. Děkujeme všem Renáta Polišenská a Lenka Durďáková Region Slovácko


Stáhnout ppt "Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku. 2011- 3.5.2014 - pokusy o reedici prvního dílu - snaha o gastroakce na Slovácku."

Podobné prezentace


Reklamy Google