Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku"— Transkript prezentace:

1 Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku

2 2011- 3.5.2014 - pokusy o reedici prvního dílu - snaha o gastroakce na Slovácku

3 myšlenka, nadšení, obavy - zásobník receptů - Slovácké muzeum - Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická vouchery, e-shop

4 tisková konference v restauraci Hotelu Koníček - představení myšlenky Co je to voucher? Poukaz „Já papír nechcu, dojdu si až pro kuchařku“

5 Do 30. 6. 2014 - nemalý cíl – za necelých 6 týdnů prodat 1
Do nemalý cíl – za necelých 6 týdnů prodat voucherů – barevných papírů s příslibem kuchařky Propagace – tisk, televize, videa, FB, rozhlas,… První prodané vouchery - první vlaštovky na e-shopu - objednávky z USA, Austrálie, Rumunska - větší objednávky z měst, obcí a mikroregionů Obrovská podpora jedinců i organizací a sdílené nadšení.

6 NADŠENÍ X NEJISTOTA V červnu jsme nelenili, byť byl výsledek nejistý
NADŠENÍ X NEJISTOTA V červnu jsme nelenili, byť byl výsledek nejistý. Vouchery se prodávaly a my jsme plánovali koncepci kuchařky, hledali chybějící recepty, objížděli babičky a tetičky (ne naše). A to i přesto, že byla možnost, že to všechno děláme do šuplíku. Po očku, se zatajeným dechem jsme sledovali jak nám každým dnem rostou čísla. - velké objednávky od našich dlouholetých partnerů

7 Půjdeme do barvy naše naděje na úspěch a nadšení bylo tak veliké, že jsme začali uvažovat o barvě. Na rozdíl od prvního dílu, který má jen barevnou přílohu jsme se rozhodli, že snížíme počet stran o jeden arch a vydáme kuchařku v barvě. V nákladu ks – prodáno 870 ks

8           Do 30.6.2014 1.000 prodaných voucherů   Pro velký zájem prodej voucherů prodloužen do 31.8.2014  

9 OBROVSKÝ ZÁVAZEK Je to tady
OBROVSKÝ ZÁVAZEK Je to tady. Všechno co jsme doposud jen slibovali, teď musíme zrealizovat. Tváře těch, kteří nám věří a kteří nás podporují Chybí recepty - poklady ze Žítkové, p. Trtková Vše, co je připraveno spustit vše musí šlapat podle plánu První vaření na hotelovce první nasvícení a focení klaplo První videorecepty na webovky První texty k jednotlivým kapitolám

10

11 Barevná fotka u každého jídla? Nesmysl! Ne. Realita.
Prázdniny, dovolené, nemoci, další problémy…. Vařit budou profíci v profi kuchyních - omyl – dovolená! Nezvládneme – Zvládneme! U nás nebo u vás v kuchyni? Kdo bude vařit? My všichni! Mimo to stále běží Propagace na všech frontách – www, FB, Strážnice Komunikace s veřejností – pomoc při výběru obálky Natáčení dalších videoreceptů Návštěva u cukrářky paní Haldové – foto recept

12 VAŘÍME Recepty – záklechtka, zátřepka, báleše, opluskance, olévance, vrany, piery a jiná slovácká slovíčka, pod kterými se skrývají různé záludnosti „Nevíme jak na to! Dojdi pro babičku“ a přítel na telefonu Neuvěřitelně rychlé. Neuvěřitelné kombinace surovin s úžasným výsledkem        

13 Všechno se nám podařilo až na dva recepty
VAŘÍME Všechno se nám podařilo až na dva recepty A pak už se vařilo a péklo v grafickém studiu Joker. Také se u toho řádně zapotili, občas jim lezla pára z uší a tvářili se, jako když se spálí o plech. Desítky korektur, stovky očí a názorů…. Ale i jim se dílo podařilo.

14 K 31.8.2014 předprodej voucherů zastaven
Objednávku výtisku jsme v průběhu 4 měsíců postupně zvyšovali – 1.000, , a nakonec máme ks V předprodeji prodáno téměř 2100 voucherů Chcete i první díl? Vytiskneme i jedničku.

15

16 Slovácko opět nezklamalo
- svým nadšením jsme strhly řadu lidí, kteří nám nezištně pomáhali Renáta Láska a vítr jesenických hor mě odváli z rodného kraje na Slovácko.  Do kraje malebného, bohatého a lidu milého. I přesto, že zde žiji už patnáct let, stále mě k slzám dojímají tradice, kroje, cimbál aj zpěv jen tak pro radost, ze srdce čistého a upřímného. Je radost se na vás dívat – ať už pletete košíky, oblékáte kroj, tančíte, zpíváte nebo jen tak rozjímáte nad pohárkem vína. Jste tady doma po celé generace, jste tady rádi a rádi svou radost i lásku ke kraji sdílíte. Jen tu krásu občas nevidíte, a proto jsme tu my „přišlí“, kteří vám říkáme, že je třeba si to své bohatství chránit, uchovávat a předávat dalším generacím. Také z tohoto důvodu se v našich hlavách zrodila myšlenka dalšího dílů slovácké kuchařky s názvem Kuchařku tradičních pokrmů na Slovácku II. Lenka Jednoho krásného dne mě život zavál do srdce Slovácka, aniž bych tušila, že se lehce, tiše a nenápadně stane i srdcem mým vlastním v jakémkoli slova smyslu. Správně chápete, že jsem na Slovácku čistokrevná „náplava“. Pocházím z blíže nejmenovaného regionu s téměř nulovou historií čítající pouze několik mamutů, z regionu bez vlastní identity a jejího případného zbytku rozmázlého střídajícími se vlnami industrializace a přistěhovalectví. Slovácko mi učarovalo. Sluncem, teplem…. Hudbou, písní, tancem…. Barevností a místní odlišností krojů…. Tradicemi…. Šikovnýma rukama řemeslníků stále dodržujících tradiční postupy, materiály a provedení. Ale hlavně mi učaroval zdejší lid. Lidé milí, přívětiví, pohostinní, upřímní, spjatí těmi nejhlubšími a nejpevnějšími kořeny se zdejším krajem DĚKUJEME Za tři týdny prodáno ks, další dotisk ks

17 To ještě není konec Ještě chvilku. Prosím. Máme další cíle

18 Do hlavní turistické sezony 2015 chceme:
věnovat se celoročně tématu slovácká gastronomie dostat tradiční slováckou kuchyni na jídelní lístky do restaurací pod hlavičkou Chutě a vůně Slovácké kuchyně Certifikovat dané restaurace Iniciovat otevření tradiční slovácké restaurace – jedno základní menu – každý den čerstvé pořádat gastrofestilav Slovácko ve víru barev a chutí v Uh. Hradišti přesvědčit restaurace k nákupu našich surovin/potravin oceněných ochrannou známkou Tradiční výrobek Slovácka – medy, vinné mošty, koláčky, patenty, perníčky, nudle, sušená ovoce,… potažmo další tradiční výrobky z projektu TVS na recepce hotelů jako upomínkové předměty ze Slovácka realizovat pravidelné gastrovečery s tradiční slováckou kuchyní, cimbálem a dobrým vínem – nutná podpora financování cimbálových muzik pořádat kurzy vaření tradiční slovácké kuchyně (SŠPHZ + babičky/tetičky) propagovat certifikované restaurace nejen na webových stránkách, ale i v podobě tištěného propagačního materiálu natáčet další videorecepty z Kuchařky vařit v CzechAmerican TV – Glen Bukač a John Honner přednášet na konferencích zaměřených na gastronomii zapojit tato zařízení do dalších aktivit např. na vinařských stezkách

19 a především spolupracovat napříč celým Slováckem se všemi – tak, jak tomu bylo u zrodu naší kuchařky. Zapojili jsme všechny věkové skupiny, malé i větší soukromé firmy i státní organizace. Spolupracovali jsme se školstvím i dalšími vzdělávacími zařízeními. Otevřeli jsme náruč jednotlivcům, nadšeným dobrovolníkům a dalším podporovatelů, kteří s námi vařili, fotili a pomohli nám radou. Strhli jsme na svou stranu média, která dělala propagaci bez nároku na honorář…. Tak chceme spolupracovat

20 Věřím, že na Slovácku ještě „napečeme“ řadu zajímavých
projektů a produktů. Děkujeme všem Renáta Polišenská a Lenka Durďáková Region Slovácko


Stáhnout ppt "Jak jsme vařili a pékli slováckou kuchařku"

Podobné prezentace


Reklamy Google