Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Portál www.krizove-rizeni.cz Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Portál www.krizove-rizeni.cz Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR."— Transkript prezentace:

1 Portál www.krizove-rizeni.cz Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR

2 Tak jsme začínali, ……

3 Tak jsme začínali před rokem Od roku 2001 jsou v podmínkách ČR realizovány nové přístupy ke krizovému řízení. Pracovníci, kteří dostali za povinnost naplňování stanovených úkolů u nově deklarovaných orgánů krizového řízení, se velmi intenzivně dožadovali co možná komplexního zdroje informací. Po více než dvouletém sledování toho, co činnost v krizovém řízení vyžaduje, se v polovině roku 2003 rozhodlo, že pro presentací informací pro krizové řízení se využije moderních informačních technologií a začalo se s přípravou web-stránek Krizové řízení a havarijní plánování ČR. Ty byly spuštěny do zkušebního provozu na serveru Ministerstva vnitra ČR na podzim roku 2004.

4 Tak jsme začínali před rokem msprávcem, provozovatelem a garantem poskytovaných informací je MV ČR, mzpracovávání a obsahové a technické udržování informací zajišťuje organizační součást MV - GŘ HZS, mposkytování informací je odstupňované, -pro širokou veřejnost jsou volně přístupné základní informace, -pro orgány krizového řízení je k disposici rozšířená nabídka přístupná přes heslo. Poskytování informací z krizového řízení a havarijního plánování je postaveno na několika zásadách:

5 www.mvcr.cz RADY A SLUŽBY

6 www.mvcr.cz

7

8 ……,tady jsme nyní ……

9

10

11

12

13

14

15 a to bychom chtěli …… ?!?

16 ……… připravujeme mvnitřní bezpečnost a veřejný pořádek, mochrana obyvatelstva, mochrana kritické infrastruktury, mvýbor pro civilní nouzové plánování, msoučinnost s EU, NATO a dalšími mezinárodními organizacemi, Rozšíření o další sekce

17 ……… s tím souvisí mkrizové řízení na nadnárodní úrovni, mkrizové řízení na národní úrovni, mkrizové řízení na územní úrovni, mbezpečnostní plánování ékrizové plánování, éhavarijní plánování, écivilní nouzové plánování, éobranné plánování. Změna na portálové řešení s tříděním na:

18 ……… zvažujeme Bezbariérový přístup na webovou stránku (pro postižené spoluobčany).

19 Děkuji za pozornost ?


Stáhnout ppt "Portál www.krizove-rizeni.cz Plk. Ing. Vilém Adamec, Ph.D. MV - generální ředitelství HZS ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google