Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Model konvice Autor: Alena Švejková. Při výrobě konvice je nutné zhotovit čtyři sádrové modely: -tělo konvice -výlevku -ucho -víčko.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Model konvice Autor: Alena Švejková. Při výrobě konvice je nutné zhotovit čtyři sádrové modely: -tělo konvice -výlevku -ucho -víčko."— Transkript prezentace:

1 Model konvice Autor: Alena Švejková

2 Při výrobě konvice je nutné zhotovit čtyři sádrové modely: -tělo konvice -výlevku -ucho -víčko.

3

4 Tělo konvice vyrábíme na modelářském kruhu z bloku sádry, stejným způsobem jako ostatní rotační modely. Nejprve si vytočíme klínek podední a na něj vytočíme tělo konvice. V horní části modelu nakonec vytočíme osazení pro víčko.

5 Model těla konvice

6 Model s klínkem podední

7 Při výrobě modelu výlevky budeme postupovat jako při výrobě řezaného modelu. Blok sádry si připravíme nalitím sádry na tělo konvice, čímž získáme otisk těla konvice.

8 Výlevka

9 Ucho ke konvici je také nerotační model. Při jeho výrobě budeme postupovat stejným způsobem, jaký jsme použili při výrobě výlevky.

10 Ucho konvice

11 Víčko je model rotační a způsob jeho výroby je stejný jako u modelu těla konvice a ostatních rotačních modelů. U modelu víčka musíme dbát na to, aby měl v zahloubení těla konvice přiměřenou vůli asi 2mm.

12 Víčko konvice

13 Všechny čtyři sádrové modely necháme řádně vysušit a našelakujeme je. Modely se dále použijí pro výrobu hlavních forem.

14 Konec


Stáhnout ppt "Model konvice Autor: Alena Švejková. Při výrobě konvice je nutné zhotovit čtyři sádrové modely: -tělo konvice -výlevku -ucho -víčko."

Podobné prezentace


Reklamy Google