Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Psychologie test.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Psychologie test."— Transkript prezentace:

1 Psychologie test

2 1 1 „ Soubor psychických vlastností, který určuje, jakým způsoben člověk reaguje na podněty ze svého okolí, jak intenzivně a silně prožívá a jak se chová a jak rychle reaguje a jak je vytrvalý“. Nazvi tento soubor!

3 2 1 Nejsou vrozené ani dědičné a jsou ovlivňovány schopnostmi a temperamentem dotyčné osoby. O jaký rys osobnosti se jedná?

4 Co není vrozené, jen vzniká a rozvíjejí se na základě vrozených vloh?
1 3 Co není vrozené, jen vzniká a rozvíjejí se na základě vrozených vloh?

5 O jakou schopnost se jedná?
1 4 Schopnost vnímat emoce; vybírat a navozovat si emoce tak, aby pomáhali myšlení, porozumět emocím a emočním sdělením a reflektivně emoce regulovat tak, aby podporovaly emoční a intelektuální růst. O jakou schopnost se jedná?

6 1 5 ----?-----pomáhá porozumět lidskému chování a jedná se o soubor stimulů, které podněcuje lidské chování. Doplň do textu.

7 O jaký proces se tu jedná?
6 1 Mohu se rozvíjet formou sebevzdělávání, mimo školu, získávání zkušeností z běžného života. O jaký proces se tu jedná?

8 1 7 a) ……? Tato reakce vede ke snížení nebo zastavení aktivity orgánu či celého organismu b)…….? Tato reakce vede ke zrychlení aktivity orgánu či organismu Doplň!

9 Doplň a vysvětli! prožitek 8 neaktuální obsah znemožněn přístup 99 1-2
c)…?.... znemožněn přístup Doplň a vysvětli!

10 1- 3 9 Nazvěte jednotlivé směry psychologie! 10101010
a) Základním předpokladem této teorie je, že mnoho z  našeho chování má kořeny v procesech, které jsou nevědomé. Nevědomím jsou rozuměny myšlenky, strachy a tužby, kterých si jedinec není vědom, které ale nicméně ovlivňují jeho chování. Pro vývoj osobnosti je důležitý vliv rodičů již v nejranějším věku dítěte.  b) Tento směr psychologie se zabývá otázkou, jak lidé vnímají informace, učí se jim, pamatují si je a přemýšlejí o nich. Zkoumá, jak lidé vnímají různé tvary, proč si některé informace pamatují, zatímco jiné zapomenou, jak se učí jazyk, jak přemýšlejí, když hrají šachy nebo řeší každodenní problémy. Proč se objekty za mlhavého dne zdají dál, než ve skutečnosti jsou, čímž někdy klamou řidiče, a výsledkem jsou dopravní nehody? Proč si lidé pamatují konkrétní události (např. výrok určitého politika nebo aféru známého podnikatele s daňovým podvodem), ale zapomenou jména lidí, které znají roky? Proč se řada lidí bojí létat v letadle, ale jezdit autem se neobávají, ačkoli v autě hrozí mnohem větší riziko úrazu nebo i smrti než v letadle. c) Je poměrně mladé odvětví psychologie, které se zabývá mimořádnými stavy vědomí. Mimořádné stavy vědomí otevírají člověku cestu ke zkušenostem, přesahujícím hranice času a prostoru, života a smrti; uvolňují v něm síly, jimiž běžně nedisponuje. d) Vědomí je navíc charakterizováno jistou omezeností. Vdaném okamžiku může podržet jen málo simultánních obsahů. Zbytek je v té době nevědomý a my jen dostáváme jakýsi druh trvání nebo obecného pochopení či uvědomění si vědomého světa pomocí následnosti vědomích momentů. Nikdy nemůžeme mít obraz totality, protože naše vědomí je příliš úzké; můžeme vidět pouze záblesky existence. Je to stále, jako bychom se dívali štěrbinou, takže vidíme pouze jednotlivý okamžik. Oblast nevědomí je obrovská a stále souvislá, zatímco oblast vědomí je omezené pole okamžitého pohledu. Nazvěte jednotlivé směry psychologie!

11 Hodnocení Počet kreditů procent Počet bodů 0 kreditů 0 – 9% 1 kredit
1 kredit 10 – 19% 1 2 kredity 20 – 29% 2 – 3 3 kredity 30 – 39% 4 4 kredity 40 – 49% 5 5kreditů 50 – 59% 6 6 kreditů 60 – 69% 7 7 kreditů 70 – 79% 8 - 9 8 kreditů 80 – 89% 10 9 kreditů 90 – 99% 11 10 kreditů 100% 12


Stáhnout ppt "Psychologie test."

Podobné prezentace


Reklamy Google