Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

OBRAZ EXISTUJÍCÍHO SVĚTA Orient Expres se stal pro mnoho filmařů a publicistů vhodným prostředím pro celovečerní filmy, které ukazovaly tehdejší společnost.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "OBRAZ EXISTUJÍCÍHO SVĚTA Orient Expres se stal pro mnoho filmařů a publicistů vhodným prostředím pro celovečerní filmy, které ukazovaly tehdejší společnost."— Transkript prezentace:

1

2

3 OBRAZ EXISTUJÍCÍHO SVĚTA Orient Expres se stal pro mnoho filmařů a publicistů vhodným prostředím pro celovečerní filmy, které ukazovaly tehdejší společnost. Velmi lákalo neobyčejné prostředí projížděných měst, noční scény do té doby nezvyklé, charakteristika a srovnání zemí, překonávaných hor a řek. Debaty a osobní názory mezinárodní cestující veřejnosti byly velmi neobvyklé, protože lidé různých zemí se vlastně do té doby prakticky neznali. Toto vše zasazeno do působivé evropské přírody, provázené příchutí parních strojů a jiných tehdy velmi moderních technologií, debaty cestujících a jejich komentáře k projížděným zemím. Poprvé se člověku představila Evropa jako ucelený kus světa, který se dá shlédnou u šálku kávy a ve společnosti, která v sobě nenese animózní nacionalizmus - naopak ukazuje Evropu jako kompaktní kontinent..

4

5 ORIENT EXPRESS Orient Expres byl jeden z prvních vlaků, jezdících na dlouhých tratích. Tento vlak jezdil na unikátní trati mezi městy Paříž a Konstantinopolis (dnes Istambul). Počínaje zahájením v roce 1883 až do devadesátých let se cesta vícekrát měnila v závislosti na politické situaci. Éra využívání takového expresu skončila s koncem zájmu buržuoasních a aristokratických pasažerů.

6

7

8

9

10 VLAKOVÝ ČÍŠNÍK A KUCHAŘ

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42 STANICE SIRKECI – KONE Č NÁ V ISTAMBULU.

43 ORIGINAL NÍ SALON ORIENT EXPRESU VE STANICI SIRKECI

44

45 Orient Expres inspiroval Agathu Christie k napsání velmi známé politické novely “Zlo č in v Orient Expresu” s jejím pov ě stným vyšet ř ovatelem Hércules Poirotem. Tato novela byla zfilmována v roce 1974.

46 AUTOR: BEATRIZ PRESENTACIONES- JUNIN (B) – ARGENTINA český překlad VG TAK CO, JAK VÁS P Ř EKVAPILA VIRTUÁLNÍ CESTA ORIENT EXPRESEM BYL TO KRÁSNÝ TÝDEN CESTY !


Stáhnout ppt "OBRAZ EXISTUJÍCÍHO SVĚTA Orient Expres se stal pro mnoho filmařů a publicistů vhodným prostředím pro celovečerní filmy, které ukazovaly tehdejší společnost."

Podobné prezentace


Reklamy Google