Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému."— Transkript prezentace:

1 Řízené služby v praxi

2 CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému Středně velká společnost, která má 100 -150 zaměstnanců si chce pořídit vlastní systém, na kterém bude provozovat interní aplikace jako účetní systém, systém pro správu obchodních příležitostí, webové stránky a e-maily zaměstnanců. Pro takovéto řešení si potřebuje zajistit cca 5 serverů (1 proxy server, 2 databázové a 2 aplikační servery). Může buď investovat do vlastního zařízení, nebo využít řízených služeb a ušetřit až 25% na nákladech, vynaloženou energii, čas a starosti s technickým zabezpečením.

3 FLEXIBILITA - SNADNÉ ZABEZPEČENÍ SEZÓNÍCH VÝKYVŮ A ZÁKAZNICKÝCH PROJEKTŮ - INVESTICE DO NOVÝCH OBCHONÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ MÍSTO DO INFRASTRUKTURY 9 Zajištění provozu v reakci na sezónní prodej Cestovní kancelář se pohybuje na trhu, kde je poptávka po jejích službách velmi nerovnoměrná. Největší nárůst poptávky pociťují v období před letními měsíci a v zimní sezóně při nákupu lyžařských zájezdů. Aby dokázala uspokojit své zákazníky, musí mít zajištěny nejen dostatečné lidské zdroje, ale i technické kapacity technologií, přes které všechny nabídky, objednávky a rezervace realizují. Mají dvě možnosti. Buď nakoupit vlastní technologii, která musí být v navržena tak, aby zajistila bezproblémový chod společnosti v období sezónního prodeje. Nebo si formou řízených služeb zabezpečit provoz po celý rok přesně opisující křivku jejich prodeje či si doobjednat dodatečnou kapacitu k vlastním zdrojům během vysoké sezóny, a mít tak jistotu, že všechny technologie bez problému zvládnou zvýšený nápor.

4 GARANTOVANÁ KVALITA A DOSTUPNOST - PERSONÁLNÍ ZABEZPEČENÍ PROVOZU IT; PROCESNÍ ZABEZPEČENÍ - SLA Zajištění provozu v reakci na sezónní prodej Dnes již skoro u každé společnosti, nehledě na její velikost, je úspěch jejího podnikání velkou měrou závislý na kvalitním zabezpečení IT. Úspěšnost obchodních aktivit významně závisí na sdílení obchodních informací, na jejich kvalitě a dostupnosti. Proto mnoho společností investuje nemalé částky do IT technologií a odborných pracovníků, kteří jim tyto technologie spravují. S řízenými službami přichází nová možnost kvalitního zabezpečení IT. Společnost Telefónica O2 sdílí nejenom technickou platformu, ale i technické specialisty zajišťující její bezproblémový chod. To jí umožňuje zákazníkům smluvně garantovat takovou kvalitu, kterou jim vlastní zdroje nejsou schopny nikdy zaručit.


Stáhnout ppt "Řízené služby v praxi. CENA - NIŽŠÍ TCO - SNADNÁ KONTROLA NAD INVESTIČNÍMI A PROVOZNÍMI NÁKLADY Provozní náklady Porovnání nákladů při pořízení systému."

Podobné prezentace


Reklamy Google