Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen."— Transkript prezentace:

1 Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen

2 Modlitba je čas s Bohem Učíme se poznávat Boha, jeho srdce, vůli Učíme se svoje srdce před Bohem otevírat Přemýšlíme společně nad naším životem, lidmi, sborem, národem Čas budování našeho života a vztahu s Bohem Čas působení Ducha svatého Čas pokání a odpuštění Čas chvály, děkování, obdivu k Bohu Čas radosti, pláče, lásky, Božího objetí Čas oběti

3 Modlitba v Getsemane Lukáš 22:42 "Otče, pokud chceš, odejmi ode mne tento kalich. Ať se však nestane má vůle, ale tvá!"43 Tehdy se mu ukázal anděl z nebe a posiloval ho.44 Ve smrtelném zápasu se tedy modlil ještě vroucněji a jeho pot stékal na zem jako krůpěje krve.45 Když vstal od modlitby a přišel k učedníkům, zjistil, že pod tíhou zármutku usnuli.46 "Jak to, že spíte?" řekl jim. "Vstaňte a modlete se, abyste nepodlehli pokušení."

4 Modlitba - středem Kristova života a služby Síla, odvaha - L 22,39-44-modlitba v Getsemane Poznání Boží vůle - J 12,49-50-mluví to, co mu řekl otec moudrost a zmocnění - (L 6,12-celou noc-výběr učedníků, uzdravení nemocných, kázání na hoře) Učedníky – Jan 17,6-19 Trávil čas s Bohem - Lukáš 5:16 On však odcházíval na pustá místa a tam se modlil. Uzdravoval, křísil mrtvé…..

5 Církev se naučila bdít „Pane, nauč nás se modlit….“ Lukáš 11,1 Učedníci nedokázali bdít v Getsemane Církev dávala důraz na modlitby Koloským 4:2 V modlitbách buďte vytrvalí, bděte a děkujte Bohu 1 Timoteovi 2:8 Chci tedy, aby se muži všude ve shromáždění modlili….

6 Modlitba je duchovní boj 1 Petrův 4:7 Konec všech věcí je blízko. Žijte proto rozumně a střízlivě, abyste byli pohotoví k modlitbám. měj denně pravidelný čas modliteb s Bohem modli se v jazycích (usiluj o křest v Duchu svatém) zapoj se do sborových modliteb


Stáhnout ppt "Buďme bdělí v modlitbách Pokud se nemodlíš, nejsi křesťan! Clendennen."

Podobné prezentace


Reklamy Google