Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ."— Transkript prezentace:

1 3. neděle adventní/část 2

2 Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ VĚČNOSTI. V ANTICE: příchod vysoce postavené osobnosti/božstva U KŘESŤANŮ: vztah k Ježíši Kristu DALŠÍ VÝZNAM: očekávání. BŮH JE TADY! Nevzdálili se ze světa. Nenechal nás samotné.

3 „Přichází však mocnější než já.“ Ježíš fascinuje svou modlitbou. Jan ukázal na Ježíše, jako na Mesiáše, který svůj lid všemu naučí. Apoštolové za ním přicházejí s prosbou: „Pane, nauč nás modlit se.“

4 - hluboký a jedinečný vztah s Bohem Otcem v nebi; - pokorné a důvěrné přilnutí jeho lidské vůle k vůli Otce; - Jednota s Otcem v Duchu Svatém. Ježíšova modlitba je řečí lidského srdce s propojením Božího vnitřního rozhovoru do lidské podoby modlitby. MÁME POZVÁNÍ OD JEŽÍŠE, ABYCHOM SPOLU S NÍM NACHÁZELI OTCE.

5 Ať se Ježíš stane také mým učitelem modlitby! Ježíšova škola modlitby spočívá nejprve v následování. „Modlit se znamená myslet s láskou na Ježíše. Modlitba je pozornost duše, zaměřená na Ježíše. Čím více milujeme Ježíše, tím lépe se modlíme.“ (Charles de Foucauld)


Stáhnout ppt "3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ."

Podobné prezentace


Reklamy Google