Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Je Česká republika považována za golfovou destinaci? Nebo je stále ještě „Neobjevenou golfovou destinací“? Czech Golf Travel Association.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Je Česká republika považována za golfovou destinaci? Nebo je stále ještě „Neobjevenou golfovou destinací“? Czech Golf Travel Association."— Transkript prezentace:

1 Je Česká republika považována za golfovou destinaci? Nebo je stále ještě „Neobjevenou golfovou destinací“? Czech Golf Travel Association

2 Základní údaje o CGTA Založeno 20.10. 2004 GGTA je otevřené občanské sdružení, jehož cílem je podpora zahraničního golfového turismu do České republiky. Členy asociace jsou všechny subjekty, fyzické i právnické osoby, které chtějí přispět k rozvoji golfového turismu a které mají zájem na rozšíření tohoto segmentu trhu participovat. V tuto chvíli tvoří celkem 29 členů (12 golfových hřišť, 7 cestovních kanceláří a agentur, 8 hotelů, dopravní agenturu Dvořák rent a car a státní agenturu CzechTourism).

3 Poslání a cíle CGTA Rozšiřování informací o golfovém turismu v České republice s využitím všech druhů médií. Podpora podnikatelských aktivit členů sdružení v širokém mezinárodním měřítku, včetně marketingu, vytváření mezinárodních i vnitrostátních kontaktů, a to prostřednictvím jednotlivých projektů. Pořádání konferencí, seminářů a dalších akcí podporujících obchodní a společenské kontakty. Vytváření specifického image sdružení, jeho členů, včetně systému certifikace, tj. zavedení hodnocení jednotlivých zájemců o členství. Zastupování členů sdružení v mezinárodní asociaci golfové turistiky INTERNATIONAL ASSOCIATION OF GOLF TOUR OPERATORS (IAGTO).

4 Co vám může CGTA nabídnout? Užší provázanost se členy Prezentaci na webových stránkách Vlastní kvalitní brožuru, která bude distribuována na nejlepších golfových veletrzích a PGA turnajích v rámci akcí CzT Finanční podpora členům při účasti na veletrzích a PGA turnajích, které pořádá CzT Účast na Fam a Press Tripech Podpora domácích projektů Zahraniční inzerce IAGTO!

5 GOLF JAKO PRODUKT CR Golf není pouze sportovní aktivita – golf znamená sociální interakci, setkávání, dobré jídlo, kvalitní ubytování, příjemné prostředí – golfová turistika předpokládá rozvinutou turistickou infrastrukturu Existuje v České republice tato infrastruktura? Můžeme hráčům nabídnout to, co oni sami chtějí? Give golfers what they want!

6 GOLF JAKO PRODUKT CR Golfoví turisté obvykle volí balíčky služeb all-inclusive Pro golfové turisty představuje každoroční golfová dovolená vyvrcholení jejich golfového roku – tito turisté si svou dovolenou chtějí užít a jsou připraveni utratit za ni peníze Golfers will still be buying!

7 GOLF JAKO PRODUKT CR Naše slabá stránka v porovnání s nejvýznamnějšími golfovými destinacemi:

8 Slabé stránky manažeři golfových hřišť mnohdy nevědí, zda mají zájem o golfové turisty ze zahraničí péče o zákazníky – ačkoliv naše golfová hřiště dosahují z hlediska údržby a technické kvality evropských standardů, stále pokulháváme v péči o zákazníky (obsluha klientů s ochotou, přátelským přístupem a úsměvem, který je přiměje se vrátit znovu) je potřeba profesní vzdělání/ školení manažerů golfových hřišť provedené odborníkem

9 GOLF JAKO PRODUKT CR 86 % zahraničních golfistů přijíždí do ČR na základě doporučení někoho, kdo již s českým golfem má zkušenost (spíše pozitivní!) Je možné usuzovat, že standardní marketingové nástroje doposud nesehrály podstatnou roli v propagaci.

10 GOLF jako produkt CR Největší konkurenti pro Českou republiku v oblasti golfu jsou následující destinace, které mají podobnou turistickou sezónu, těmi tedy jsou: UK Severní Francie Belgie Itálie Rakousko Švýcarsko Německo Maďarsko Slovinsko

11 Náš cíl Náš cíl NENÍ S TĚMITO DESTINACEMI PŘÍMO SOUTĚŽIT, ale NABÍDNOUT ALTERNATIVU!

12 Key Messages Klíčová sdělení - může jich být více, každé z nich může být vytvořeno na míru konkrétnímu cílovému trhu tak, aby bylo zajištěno jeho co nejefektivnější oslovení a aby bylo možno jej přizpůsobit aktuálním podmínkám.

13 Naše cílové trhy: Německo, Rakousko, Švýcarsko Benelux – Belgie, Holandsko Skandinávské země – Švédsko, Finsko, Dánsko Velká Británie a Irsko Francie, Itálie, Španělsko

14 Naše nabídka: golf a lázně golf a kultura golf a hrady a zámky golf a památky UNESCO golf a jízda na koni golf a business indoor golf a mnohé další Golf is about attitude!

15 GOLF + BUSINESS

16 Konkurence Slovensko a Maďarsko (rozsáhlé investice = podstatné zkvalitnění nabídky pro zahraniční hráče) Rakousko a Německo = velice výrazně převyšují nabídku středoevropských států

17 Rok 2009 Nárůst hřišť Nárůst počtu registrovaných hráčů golfu – penetrace české populace je v rámci zemí střední a východní Evropy na absolutní špičce. Na golf je nahlíženo jako na standardní ekonomickou aktivitu.

18 CZECH GOLF TRAVEL ASSOCIATION (CGTA) Karmelická 27 110 00 Praha 1 www.cgta.cz secretary@cgta.cz


Stáhnout ppt "Je Česká republika považována za golfovou destinaci? Nebo je stále ještě „Neobjevenou golfovou destinací“? Czech Golf Travel Association."

Podobné prezentace


Reklamy Google