Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Evropské malířství Rembrandt 1. část

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Evropské malířství Rembrandt 1. část"— Transkript prezentace:

1 Evropské malířství Rembrandt 1. část
Baroko

2 Baroko Evropské barokní malířství Rembrandt van Rijn (1606 – 1669)
nejvýznamnější holandský malíř v dějinách a představitel barokního realismu Tato výuková hodina kombinuje prezentaci části dokumentárního filmu o tvorbě Rembrandtově a aktivní přístup žáků ve formě „vyhmátnutí“ postřehů, které charakterizují dílo a život geniálního umělce Obr. 1 Rembrandt jako sv. Pavel, 1661.

3 Baroko Rembrandt – „Síla umění“ Struktura hodiny – práce s dotazníkem:
sekvence z dokumentárního filmu BBC, který byl uváděn Českou televizí film je možno také shlédnout on-line na Youtube , část 1. – 3. délka těchto sekvencí činí dohromady 30 min. Struktura hodiny – práce s dotazníkem: Žákům jsou rozdány připravené předtištěné formuláře, které obsahují 9 dotazů, které reagují na poznatky, které zazní během prezentace filmu. Posléze je puštěna sekvence z filmu. Žáci během promítání činí poznámky do formulářů. U žáků je takto ověřována schopnost během prezentace filmu postřehnout a zaznamenat podstatné informace. Zbylá část vyučovací hodiny ( 15 min. ) je věnována společnému vyhodnocení dotazníku.

4 Baroko

5 Baroko „Rembrandt - Síla umění“ dokumentární film televize BBC
1. – 3. část, délka 30 min.

6 Baroko – Rembrandt, film 1.část

7 Baroko - Rembrandt, film 2. část

8 Baroko - Rembrandt, film 3. část

9 Baroko Vyhodnocení dotazníku k dokumentárnímu filmu: 1. Amsterodam
2. portrét 3. pravdivost, psychologie lidského údělu, schopnost vyprávět příběh 4. sběratelství (starožitnosti, obrazy, klobouky…) 5. rozmařilost 6. spolek domobrany 7. v akci, dramaticky, v pohybu 8. zmatení, odmítnutí zaplacení obrazu 9. zlom, konec zakázek, dluhy, mezník

10 Baroko Citování odborných informačních zdrojů
Obr. 1 PIJOAN, José. Dějiny umění / 7. Praha 1990: Odeon, n.p., str. 265 „Síla umění“, dokumentární film z produkce BBC, presentovaný Českou televizí. Zdroj: Youtube.


Stáhnout ppt "Evropské malířství Rembrandt 1. část"

Podobné prezentace


Reklamy Google