Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Čus, Jmenuju se Tomáš Popov a tato prezentace je moje práce. Vytvářel jsem jí docela dlouho, tak doufám, že vám to alespoň pomůže.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Čus, Jmenuju se Tomáš Popov a tato prezentace je moje práce. Vytvářel jsem jí docela dlouho, tak doufám, že vám to alespoň pomůže."— Transkript prezentace:

1

2 Čus, Jmenuju se Tomáš Popov a tato prezentace je moje práce. Vytvářel jsem jí docela dlouho, tak doufám, že vám to alespoň pomůže.

3 Na samém počátku  Nejdříve vytvoříme složku „ARM“. Do ní vybalíme zabalené soubory.  Do té složky zkopírujeme složku STM32F10x_StdPeriph_Lib_V3.5.0 a složku stm32vldiscovery_package.  Ve složce STM32F10x_StdPeriph_Lib_V3.5.0 jsou soubory k procesoru.  Ve složce stm32vldiscovery_package jsou soubory pro kit.

4 Do složky „ARM“ vytvoříme čtyři složky („Debug“, „Dokumentace“, „Output“ a „Source“)

5 !Zkopírujeme! (nepřesuneme) soubor stm32f10x_conf.h ze složky „..\ARM\STM32F10x_StdPeriph_Lib_V3.5.0\Project\STM 32F10x_StdPeriph_Template“ do složky „Source“

6 Nyní jsme připraveni a můžete si tedy otevřít µVision 4

7 Klikneme na New µVision Project…

8 Najdeme složku ARM, kterou jsme si vytvořili, projekt pojmenujeme Ukazka a uložíme.

9 Nyní vybereme z „STMicroelectronics“ procesor „STM32F100RB“ Zde vidíme co zvolený procesor obsahuje a s čím budeme moci později pracovat.

10 !V dialogovém okně klikneme na „Ne“!

11 Stiskněte File -> New…

12 Opište tento kód. Je to prázdný program.

13 Stiskněte File -> Save As…

14 Uložíme jako „main.c“ do složky Source

15 Povšiměte si: Nyní když µVision ví, že se jedná o soubor *.c, očísloval řádky a změnil jednotlivé bravy textu, tak jak znáte z jiných kompilátorů (například MS Visual Studio) main.c zavřeme a pustíme se do integrace souborů a složek.

16 Klikneme na „File Extensions, Books and Enviroment…“

17 Zde na definujem projekt(Project Targets), jeho složky(Groups) do kterých budeme vkládat pro nás potřebné soubory(files). „Target 1“ přejmenujeme podle názvu projektu na „ARM“, „Source Group 1“ přejmenujeme na „Startup“. Klikneme na „New (insert)“ a postupně přidáme složky „Source“, „Debug“, „Dokumentace“, „Output“, „CMSIS a „Libraries“

18 Nyní začneme přidávat potřebné soubory do projektu. V kolonce „Groups:“ vždy vybereme složku do které chceme přidávat a poté stiskenme „Add Files“.

19 V následujícím snímku uvidíte dole tyto adresy podle kterých najdete soubory, které budete vkládat do složek Startup, CMSIS, Libraries. Startup: D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\CMSIS\CM3\DeviceSupport\ST\STM32F1 0x\startup\arm\startup_stm32f10x_md_vl.s CMSIS: D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\CMSIS\CM3\DeviceSupport\ST\STM32F1 0x\System_stm32f10x.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\CMSIS\CM3\CoreSupport\core_cm3.c Libraries: D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\misc.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\stm32f 10x_rcc.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\stm32f 10x_exti.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\stm32f 10x_gpio.c Source: …\Ukazka\Source\main.c

20 Startup: D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\CMSIS\CM3\DeviceSupport\ST\STM32F10x\startup\arm\startup_stm32f10x_md_vl.s CMSIS: D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\CMSIS\CM3\DeviceSupport\ST\STM32F10x\System_stm32f10x.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\CMSIS\CM3\CoreSupport\core_cm3.c Libraries: D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\minsc.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\stm32f10x_rcc.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\stm32f10x_exti.c D:\ARM\stm32vldiscovery_package\Libraries\STM32F10x_StdPeriph_Driver\src\stm32f10x_gpio.c Source: …\Ukazka\Source\main.c

21 Aby jste viděli soubory ve složkách musíte si ohlídat, zda máte zaškrtnutý správný typ souboru.

22

23 Nyní když jsme přidali všechny soubory, tak můžeme stisknout OK

24 Zde si zkontrolujeme zda se nám do projektu implementovali všechny soubory. Jestli-že „“bílé listy, které jsou pod složkama mají na sobě modrou šipku, tak to znamenná,že je vše v pořádku, jestli-že tam šipky ale nejsou, tak jste někde udělali chybu a Uvision není schopen najít požadované soubory. Většinou je to způsobeno tím, že složka odkud jsou soubory čerpány je mimo složku projektu.

25 Klikněte na

26 V záložce „Target“ zkontrolujeme zda máme správně nastavenou paměť.

27 V záložce „Output“ Klikneme na „Select Folder for Objects…“.

28 Vyhledáme složku „Output“ kterou jsme si vytvářeli na začátku ve složce „ARM“ a stiskneme ok.

29 V záložce „C/C++“ si opište kolonku „Define:“ a poté kliněte na tlačítko vedle „Include Paths“.

30 Klikneme na „New Path“ a postupně přidáme všechny cesty co zde vidíte.

31 Na záložce „Debug“ zaškrtneme „Use“ a vybereme „ST-Link Debugger“ „Run To main()“ A klikneme na „Settings“. Zkontrolujte jestli máte i ostatní věci stejně nastavené jako na obrázku.

32 Nyní zaškrtneme „SWD“ a potvrdíme. Zkontrolujte jestli máte i ostatní věci stejně nastavené jako na obrázku.

33 Na záložce „Utilities“ zaškrtneme „Use Target Driver for Flash Programing“ a vybereme „ST-Link Debugger“ Poté potvrdíme a máme nastavení kompletní.

34 Nyní klikneme na „Project“ -> „Build target“. Build target můžeme chápat taky jako „aktualizovat“.

35 Pokavaď máte poslední řádek stejně, úspěšně jste vytvořily a nastavily projekt. Jestli ale ne, tak máte IQ nižší než průměrný člověk.


Stáhnout ppt "Čus, Jmenuju se Tomáš Popov a tato prezentace je moje práce. Vytvářel jsem jí docela dlouho, tak doufám, že vám to alespoň pomůže."

Podobné prezentace


Reklamy Google