Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Díky tomu, že se na fakultě nachází část střediska Teiresiás, prošla budova z hlediska bezbariérovosti změnami.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Díky tomu, že se na fakultě nachází část střediska Teiresiás, prošla budova z hlediska bezbariérovosti změnami."— Transkript prezentace:

1 FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Díky tomu, že se na fakultě nachází část střediska Teiresiás, prošla budova z hlediska bezbariérovosti změnami k lepšímu. Fakulta informatiky nabízí celkem dobré bezbariérové prostředí.

2 FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Hlavní vstup Podle obrázku by se dalo říci, že hlavní vchod je bezbariérově zpřístupněný pomocí schodišťové plošiny, jenže situace je složitější. Toto zařízení je sice funkční, ale z důvodu nevhodné instalace je vždy nutná asistence druhé osoby. Zadní vchod Navíc musí být obalena polystyrénem, protože má ostré vyčnívající hrany a nevidomým studentům komplikuje přístup do budovy.

3 FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Častěji se využívá bezbariérový přístup ze zadní strany budovy. Před bránou se nachází kamerový systém se zvonkem. Po zazvonění vrátný na dálku bránu otevře. Potom se student dostane do areálu fakulty. Tady projde venkovním centrálním prostorem do nejbližší budovy „C“, kde se nachází velký výtah. Tímto výtahem se dostane do všech poschodí budovy. Jednotlivá podlaží jsou bezbariérové (dveře nemají prahy, podlaží nejsou odstupňované ani víceúrovňové,…) Brána Vnitřní nekrytý prostor fakulty

4 FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Budova je vybavená několika výtahy, které jsou přizpůsobené pro tělesně postižené. Pro nevidomé braillovo písmo a pro neslyšící zvukové signály. Braillovo písmo Výtahy

5 FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Do budovy „D“ jsou nainstalované dvě schodišťové plošiny, čímž studenti získali přístup do poslucháren. Z uživatelského hlediska však šlo nalézt mnohem vhodnější řešení než zmiňované plošiny. Budova „D“ Schodišťová plošina

6 FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Celkové zhodnocení: V budově jsou toalety pro tělesně postižené. Výtahy jsou v pořádku. Vůči bezbariérovosti budovy nemám moc výhrad, škoda jen, že se imobilní student do budovy samostatně dostane pouze zezadu. Tam mi vadí i to, že prostor, přes který student přechází do budovy, není nijak krytý. Problematika hlavního vstupu s nevhodně nainstalovanou schodišťovou plošinou se nedaří úspěšně vyřešit. Líbí se mi, že fakulta se potřebám tělesně hendikepovaných přizpůsobila a student se dostane téměř všude.


Stáhnout ppt "FAKULTA INFORMATIKY Botanická 68a, 602 00 Brno Díky tomu, že se na fakultě nachází část střediska Teiresiás, prošla budova z hlediska bezbariérovosti změnami."

Podobné prezentace


Reklamy Google