Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI"— Transkript prezentace:

1 MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI

2 MAŽORETKY BRNO Přestože mažoretky v Brně nemají svou tradici, je tato taneční aktivita plnohodnotným odvětvím sportu. Mažoretky jsou tanečnice, jejichž choreografie jsou založeny na práci s hůlkou. Historie mažoretek je velmi nejasná a traduje se kolem nich mnoho legend. Zřejmě první mažoretková skupina vznikla na vysoké škole Thomase Jeffersona v Port Arturu a založila ji Elizabeth Smith. Děvčata začala ve svých sestavách zvedat kolena nejméně 30 cm nad zem a tak přišlo pojmenování „High Stepping, nebo „Liftink Thein Knees“. Dnes se mažoretky nespojují pouze s dechovou hudbou a strohým pochodováním, ale jsou stále častěji viděny na různých sportovních i slavnostních akcích v krásných kostýmech, tančící - pochodující na moderní hudbu a ukazující neuvěřitelné prvky s hůlkou.

3 MAŽORETKY BRNO Mažoretky se dělí na dvě kategorie:
Klasická mažoretka - snaží se udržet charakteristické rysy vystoupení. Klade důraz na techniku pochodu a držení těla. Pronikají sem také taneční prvky, avšak pochod je základem a kostýmy vycházejí z tradiční uniformy s kozačkami. Twirling (točení, obtáčení, rotace s hůlkou) - mažoretkové odvětví, které nepoužívá pochod, ale prvky baletu a gymnastiky. Obdobou mažoretek jsou cheerleaders (roztleskávačky), jejichž rekvizitou jsou pom-pony (třásně). Využívají prvky blízké aerobiku doplněné o pyramidy, výskoky a výhozy.

4 MAŽORETKY BRNO

5 Masarykovy Univerzity
MAŽORETKY BRNO MUNI Masarykovy Univerzity

6 MAŽORETKY BRNO Skupina mažoretek MUNI byla založena na PedF MU počátkem roku 2007 studentkou Pedagogické fakulty Masarykovy Univerzity Mgr. Veronikou Váskou. Od svého založení skupina zpestřuje mnoho zajímavých akcí, například Majáles Univerzit, 90 let MU, 140 let DPMB a účastní se soutěží. Z jedné z nich – OSTRAVA CUP - si odvezla 1. MÍSTO v kategorii SENIOR BATON. Od nového roku pochodují na divadelních prknech v Městském divadle Brno ve výpravném muzikálu Hello, Dolly.

7 MAŽORETKY BRNO LASSIES BABY – MINI - LADY

8 MAŽORETKY BRNO Skupina mažoretek LASSIES byla založena na
ZŠ Pastviny roku 2005 Mgr. Veronikou Váskou. Dnes trénují pod DDM Helceletova. Skupina se dělí na: BABY LASSIES (4 – 7 let) MINI LASSIES (8 – 11 let) LADY LASSIES (12 – 18 let) Od svého založení skupina pravidelně obohacuje mnoho zajímavých akcí, například Bambirádu, Dostihy či Hry handicapované mládeže a účastní se soutěží, ze kterých si odváží mnoho hezkých ocenění: 1. MÍSTO - MTF Brno 3. MÍSTO – OSTRAVA CUP 3. MÍSTO - VACENOVICE

9 NÁBOR NABÍZÍME MAŽORETKY BRNO +420 728 826 788 veronika.vaska@email.cz
MAŽORETKY RÁDY MEZI SEBE PŘIJMOU NOVÉ ČLENKY OD 4 LET. NABÍZÍME ZPESTŘENÍ VAŠÍ KULTURNÍ, SPORTOVNÍ ČI SLAVNOSTNÍ AKCE Vystoupení se může odehrát v malém i velkém počtu členek pochodujících na klasickou i moderní hudbu. Chcete-li, abychom i Vám předaly kousek své radosti a obohatily Vaši slavnost či se stát součástí týmu MAŽORETEK BRNO, kontaktujte nás:


Stáhnout ppt "MAŽORETKY BRNO LASSIES MUNI"

Podobné prezentace


Reklamy Google