Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011"— Transkript prezentace:

1 Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011
Realizátor: Český západ o.s. Dobrá Voda 8, Toužim Tel.: (+420)

2 V rámci projektu Můžeme i tančit realizuje Český západ o.s. pro
děti z Dobré Vody tyto aktivity: Odpolední klub v Toužimi Taneční kroužek Keramický kroužek Fotbal Výlety Návštěva divadla Návštěva bazénu Taneční festival v Teplé

3 ODPOLEDNÍ KLUB V TOUŽIMI
Odpolední klub v Toužimi je koncipován jako nízkoprahové zařízení, jehož hlavním cílem je umožnit dětem ze sociálně vyloučené romské komunity v Dobré Vodě u Toužimi smysluplně využít volný čas, zhruba dvou hodin, po skončení školy do doby odjezdu autobusu do Dobré Vody. Klub je určen pro dětí ve věku 9-16 let. Tyto děti nevyužívají nabídky kroužků ve školách, protože jsou omezeny odjezdem autobusu do Dobré Vody a ekonomickou situací rodin. Odpolední klub se nachází v blízkosti školy. Odpolední klub nabízí dětem bezpečný prostor a snižuje tak riziko vzniku negativního chování, např. bezcílné potulování po městě. Klub je vybaven jednoduchými výtvarnými pomůckami, stolními hrami, děti zde mají možnost poslouchat písničky nebo si povídat. Asistenti v Odpoledním klubu mají pro děti připravený program, děti si zde mohou napsat i domácí úkoly a nakupují si a připravují si vlastními silami svačinu. V rodinách z Dobré Vody jsou časté špatné stravovací návyky a děti často nemají zaplacené obědě a mnohdy nenosí ani svačinu.

4

5

6

7

8 KERAMICKÝ KROUŽEK jedná se o pravidelnou každotýdenní aktivity, zaměřenou na tvořivou činnost. Práce s hlínou je velmi důležitým arteterapeutickým prvkem. Práce s hlínou u dětí stimuluje tvořivost a představivost, napomáhá k rozvoji pohybových dovedností prstů, které děti uplatní například při zvládání psaní.

9

10

11

12

13

14

15 FOTBAL A FLORBAL jedná se o pravidelnou aktivitu chlapců z Dobré vody, která je realizována každé dva týdny a pravidelně se střídá fotbal a florbal. jedná se o oblíbené sportovní vyžití, kde se chlapci smysluplně zbaví nahromaděné energie a učí se základům fair play.

16

17

18

19 TANEČNÍ KROUŽEK je realizován pravidelně jednou za dva týdny, učí děti pravidelnosti a motivuje je k dobrému výkonu, protože výstupem tanečních kroužků jsou vystoupení na veřejných akcích a každoročním vyvrcholením této snahy bude účast na festivalu romských tanečních souborů. V rámci kroužku se děti a mladí lidé učí vnímat rytmus, pohybovat se a pracovat s tělem. Kroužek je zaměřen především na klasické tance, tance snoubící "cikánský" element, latinsko- americké tance, přesto budou děti poznávat i moderní trendy v tanci a taneční styly, které jsou mezi mládeží v současné době populární (hip-hop atp.)

20 OSLAVY A TÉMATICKÉ BESEDY
Mikulášská besídka Putování k živému Betlému

21

22

23

24

25

26

27

28

29 VÝLETY, VÝSTAVY A SPORTOVNÍ AKCE
Proto, aby se děti z Dobré Vody mohly vyvíjet stejně jako jejich vrstevníci, měly by prožívat i podobné zážitky. Rádi bychom umožnily dětem, aby v průběhu celého roku navštívili alespoň jednou měsíčně nějakou akci nebo aktivity díky kterým by se dostanou do kontaktu s vrstevníky mimo komunitu, setkají se s kulturou nebo se vydají na výlet za kulturně-historickými památkami. V rámci projektu bude uspořádáno minimálně 12 aktivit jako je návštěva plaveckého bazénu, kina, divadla nebo zámku.

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

40

41

42

43

44

45

46


Stáhnout ppt "Můžeme i tančit Projekt probíhá od listopadu 2010 do prosince 2011"

Podobné prezentace


Reklamy Google